La candidatura del Geoparc de Tremp queda posposada a l’espera d’un últim estudi

La candidatura Geoparc Conca de Tremp-Montsec, que opta a esdevenir Geoparc Mundial de la Unesco, ha quedat posposada a l’espera dels resultats d’un estudi comparatiu entre la candidatura pallaresa i l’adjacent Geoparc Mundial de Sobrarbe (Huesca). Aquest estudi, que presentarà en els propers mesos, ha de servir per determinar si existeix un patrimoni geològic similar entre els dos territoris.

Aquesta és, a grans trets, la conclusió principal de l’informe emès pel Consell Mundial de Geoparcs, que es va reunir el 24 i 25 de setembre a Torquay (Anglaterra). Segons fonts de la candidatura, l’informe és molt favorable, ja que destaca un seguit de punts forts. Entre ells, el Consell Mundial de Geoparcs valora la solidesa de l’òrgan de gestió, el ric patrimoni cultural del territori i el finançament estable de la candidatura, assumit per la Diputació de Lleida, el Departament de Territori i per les quotes dels propis socis.

2013-08-24-08-31-06

Entre altres punts, també destaca l’estratègia de desenvolupament sostenible del territori, la feina feta per les organitzacions associades al projecte Geoparc, especialment les activitats econòmiques relacionades amb el turisme, així com el rol del Geoparc com a catalitzador per cohesionar el territori sota la seva marca.

La candidatura pallaresa disposa, a més, de dos informes positius del patrimoni geològic d’importància internacional de la International Union of Geological Sciences (IUGS). Tot sembla indicar, doncs, que el Geoparc Conca de Tremp-Montsec podria tirar endavant un cop presentat l’estudi requerit pel Consell Mundial de Geoparcs i pel que ja s’ha posat a treballar.

A banda de l’esmentat estudi comparatiu, l’informe també inclou una sèrie de recomanacions. Entre elles, el Consell Mundial de Geoparcs insta el projecte trempolí a millorar la utilització del logo i la imatge de la marca. El Consell Mundial de Geoparcs també recomana a la candidatura pallaresa el reforç del paper de la dona en càrrecs directius dins del personal de l’Associació Geoparc, d’acord amb els principis de la Unesco, o una millora del treball en xarxa amb altres Geoparcs mundials.

Notícia extreta de Pallars Digital

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>