2a edició TERMCAT, Diccionari de llengües del món.

El Diccionari de llengües del món, un recull sistemàtic d’informació sobre 1.272 llengües, s’ha actualitzat amb la revisió i compleció de les llengües de la Xina. En aquesta obra podeu trobar el nom de cada llengua en català, àrab, gal·lès, alemany, anglès, espanyol, basc, francès, gallec, guaraní, italià, japonès, neerlandès, occità, portuguès, rus, suahili, amazic i xinès, i en la llengua mateixa de què es tracti. Igualment aplega informació sobre la filiació lingüística, el lloc on es parla, la seva situació sociolingüística, vitalitat, alguns aspectes històrics, etc.

La nova edició que ara es presenta incorpora informació sobre les llengües de la República Popular de Xina, on es parlen una gran quantitat de llengües i dialectes. El que generalment s’anomena xinès és en realitat una família de llengües, mútuament inintel·ligibles, tal com passa quan parlem de llengües romàniques, per exemple: són les llengües sinítiques, una branca independent de la família sinotibetana. I cada llengua té diversos dialectes, els quals no sempre són mútuament intel·ligibles.

La revisió de les llengües sinítiques s’ha dut a terme amb l’assessorament de les especialistes Helena Casas-Tost i Sara Rovira-Esteva, professores de la Universitat Autònoma de Barcelona i membres del Grup de Recerca en Traducció del Xinès al Català i el Castellà (TXICC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>