Full informatiu nº 135 octubre 2020

Òmnium Cultural convoca el XV Premi Sambori Òmnium, el premi escolar de narrativa que té per objectiu promoure l’ús del català a l’educació primària, secundària i postobligatòria del Principat, la Franja, Andorra i Catalunya Nord. El termini de lliurament s’acaba el 12 de febrer de 2021.

Més informació

Els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Fundació La Marató de TV3, juntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, convoquen el 22è concurs “PINTA LA MARATÓ”, amb l’objectiu de fomentar la solidaritat i el coneixement dels joves sobre la COVID-19, que centrarà La Marató 2020. Encara sou a temps de demanar sessions divulgatives i participar al concurs.

Més informació

Learn to Check és un projecte d’educació mediàtica sobre desinformació i verificació de continguts digitals. Neix el 2020 després de la bona acollida dels tallers d’educació mediàtica per a joves impartits per Nereida Carrillo i Marta Montagut en els American Spaces de Barcelona, ​​Madrid i València.

Ara el projecte creix. En Learn to Check s’amplia la proposta pedagògica i s’ofereixen recursos per a docents, famílies, joves i altres públics. Es tracta d’oferir coneixements, eines i reflexions per esquivar la desinformació. Més  informació

Des de l’Associació El Racó dels Robotaires us conviden a participar en la 5a edició de la RoboCAT, El Campionat de Robòtica de Catalunya, que s’ambienta en els Bastaixos.

L’edició d’enguany es celebrarà de forma virtual. Els equips inscrits a la competició posaran a prova els seus robots en els seus propis taulells de joc el dia de la competició i la resta d’equips i el públic seguirà la seva actuació en temps real.  Més informació

Amb l’objectiu d’intentar facilitar la feina de les persones que coordinen les biblioteques dels centres educatius, des del programa “puntedu”s’ha elaborat el dossier Dinamitzem? Propostes per a la biblioteca escolar.

Es tracta d’un recull de 35 activitats dirigides a les diferents etapes de l’escolaritat obligatòria, entre les quals s’hi troben activitats per fomentar el gust per llegir, la cerca d’informació, el treball globalitzat, etc. La majoria d’elles enllacen amb exemples de bones pràctiques de centres educatius i amb lectures de referència. Més informació