Endinsa’t

Marta López GonzálezTítol:          Endinsa’t
Autor/a:     Marta López González
Tutor/a:      Eugeni Just Sugrañes
Modalitat:  Ciències i tecnologia: Cientificotècnic
Àrea:          Arquitectura
Centre:       C Puigcerver
Localitat:   Reus

Objectius:
  1. Realitzar els plànols de planta i els plànols en tres dimensions per mostrar de manera visual i entenedora el disseny de l’interior.
  2. Adquirir nous coneixements sobre l’àmbit treballat com a dissenyadora de la reforma i no com a testimoni.
  3. Familiaritzar-se amb el programa emprat en la realització dels plànols arquitectònics.
  4. Actuar de manera pràctica i realista a l’hora de reformar el Mas Vilanova però respectant en tot moment la personalitat de l’edifici, és a dir, la seva part historicoartística.
  5. Analitzar l’interior de l’edifici i observar els canvis que s’haurien de fer per a dedicar-li una altra utilitat.
El procés:

Per a la realització del meu treball de recerca en primer lloc vaig buscar informació sobre els diferents tipus de plànols, les escales i la simbologia emprada en aquests per tal de poder realitzar els plànols del Mas Vilanova. A més a més vaig buscar informació sobre la història de l’edifici i vaig realitzar una breu descripció sobre ell.
Per a fer la part pràctica vaig anar a mesurar cadascuna de les estàncies del mas amb un mesurador de distàncies làser, un metre i material per a poder apuntar tota la informació que anava obtenint. Aquesta part va ser un dels processos que més dificultats em va portar ja que vaig haver d’anar múltiples vegades a mesurar a causa de totes les dades que vaig passar per alt i tota la informació que s’ha de tenir en compte a l’hora de mesurar tot un edifici.
Seguidament, vaig passar els plànols de mà alçada al programa AutoCAD, és a dir, vaig realitzar els plànols de planta per així poder començar amb els plànols realistes, els quals van ser la part més dura del projecte perquè aquests contenien un gran nombre de detalls, mesures i elements que per a poder ser executats requerien el coneixement del programa, la qual cosa vaig anar adquirint a mesura que avançava amb el treball. A més vaig haver de fer moltes modificacions per poder quadrar tots els espais i aconseguir un resultat que fos el més similar possible a l’immoble.
Per a poder començar amb aquesta part vaig fer, prèviament, fotografies a l’exterior del mas per tenir una base sobre la qual treballar i poder mirar per a plasmar cadascuna de les parts que no vaig poder mesurar perquè no estaven al meu abast.
Finalment, un cop vaig acabar-los vaig realitzar el disseny de l’interior, la qual cosa també va ser difícil perquè vaig haver de passar-me moltes hores construint el mobiliari i rumiant idees que poguessin ser originals i innovadores.

Conclusions:

El procés de realització del meu Treball de Recerca va ser un camí llarg i dur però tot i això el temps emprat en aquest va valdre totalment la pena perquè em va fer madurar i em va serivr per adonar-me de moltes coses que abans no veia o no tenia en compte, així com la gran quantitat de treball, temps i paciència que hi ha al darrere.
Després de la feina realitzada puc afirmar que tot i trobar-me amb més d’una dificultat durant el trajecte vaig poder complir tots els objectius que em vaig plantejar a l’inici.
A més a més del que he esmentat anteriorment, el treball em va permetre adquirir molts coneixements sobre el tema que vaig treballar i també em va servir per agafar més confiança en mi mateixa, ja que tot i haver-hi moments en els quals pensava que no seria capaç de complir els requisits que m’havia proposat, vaig creure en mi i vaig seguir endavant. Amb aquest treball, doncs, em vaig demostrar que tot i no dedicar-me al món del disseny d’interiors, no haver fet mai cap plànol arquitectònic i no tenir ni els coneixements ni els mitjans d’un especialista, amb ganes, esforç i dedicació tot és possible. Finalment, he de dir que en tot moment vaig gaudir del desenvolupament de cadascuna de les parts que constitueixen el meu treball, la feina realitzada no em va suposar cap càrrega i això va fer que m’adonés de la importància d’escollir un tema que realment ens agradi i ens motivi a seguir endavant. Crec que un dels objectius principals que tothom s’hauria de plantejar al començament del treball, i en general, és precisament això, gaudir de tot el que fem a la nostra vida.

Llocs Web:
Presentació: