Inflem globus sense bufar

Inflem un globus sense bufar
Centre: Escola Camp Clar
Presenten: Cicle Superior
Coordinació: José María Masgoret
Descripció:

  • Mètode 1: Els refrescs amb gas contenen diòxid de carboni, una part està dissolt a l’interior del refresc i una altra ocupa l’espai sense líquid a l’ampolla i estan en equilibri. A l’obrir l’ampolla es trenca l’equilibri i en col·locar l’ampolla amb el globus a l’interior d’un recipient amb aigua calenta, augmenta la temperatura del refresc, disminueix la solubilitat del gas i augmenta la pressió interna. Passats uns minuts la pressió a l’interior de l’ampolla és suficient per inflar el globus. (Necessitarem una ampolla de Coca Cola, un globus i un recipient amb aigua calenta).
  • Mètode 2: A l’entrar en contacte el vinagre i el bicarbonat es produeix una reacció química amb despreniment de diòxid de carboni gasós. I en augmentar la pressió a l’interior del recipient s’infla el globus en qüestió de segons. (Necessitarem vinagre, bicarbonat, una ampolla, un embut, una cullera i un globus).