Valors i Emocions (35 curts)

Els curtmetratges són un recurs molt útil per treballar les emocions i els valors. A partir de la seva visualització es poden establir converses molt interessants amb els infants.
En aquest article trobaràs 35 curts que et poden ser molt útils per treballar valors fonamentals com el treball en equip, la convivència, la motivació, la solidaritat, l’amistat, l’amor, la resolució de conflictes…
Nota: Per poder accedir als curtmetratges fes clic al títol o la imatge. Si trobes algun enllaç trencat, pots fer la cerca al Youtube pel nom. Al final de la pàgina trobaràs l’enllaç per tal de  descarregat-te tots els 35 curts en format MP4 comprimits en ZIP.

La curta història d’una guineu i un ratolí. The short story of a fox and a mouse
Una guineu solitària caça un ratolí i la seva relació evolucionarà a mesura que dos mussols interfereixen amb la caça. En aquest curtmetratge es treballa el valor de l’amistat, la solidaritat, la solitud, l’alegria…

Piper
Aquest curtmetratge és molt més profund del que sembla. El protagonista és un petit ocellet que ha de vèncer les seves pors i aprendre a buscar el seu menjar. Un cop aconsegueix superar les seves pors es mostra ple de confiança i energia.

Lava
El curtmetratge és una història d’amor musical que té lloc durant milions d’anys. És la metàfora de saber esperar a l’amor, fins i tot, quan passen molts anys. Està ambientada en una cançó escrita per Murphy, i es va inspirar en la “bellesa de les illes tropicals i l’encant explosiu dels volcans oceànics”.

Pinzell. Brush
Un llop pintor està enamorat de la seva veïna guineu. No s’atreveix a ensenyar-li els quadres que dibuixa. Els quadres una nit cobren vida i l’intenten convèncer perquè ensenyi la seva obra a la veïna. És un curtmetratge amb un final feliç.

L’última foto. The last shot.
La protagonista d’aquest curtmetratge és una nena a qui li encanta fer fotografies. Un dia sense voler li cau la càmera fotogràfica i se li trenca. Molt trista la llença a la paperera i marxa cap a casa. La càmera cobra vida i anirà a buscar la nena.

Boundin, l’ovella rapada
En aquest curtmetratge es treballa valors com la necessitat de tenir una bona autoestima, l’error de creure que el valor d’una persona només es troba en l’aparença física i remarcar la importància i el poder de la bellesa interior. També es transmet la idea que no es poden canviar les situacions que es produeixen en la vida, però es pot escollir com actuarem.

Jinxy Jenkins i Lucky Lou
Els protagonistes d’aquest curtmetratge són un noi i una noia. La noia té molt bona sort a la vida, és molt afortunada. En canvi el noi és molt desafortunat i tot sembla que li surt malament. El dia que es coneixen les coses canvien molt.

Balena. Whale
La balena enorme està trista, ella se sent sola i vol fer amics però quan s’acosta als altres animals del mar tots fugen d’ella espantats. Finalment la balena descobreix què pot agradar als altres animals i fa molts amics.

Amor al balcó. Love On The Balcony
El protagonista és un senyor gran a qui li agrada sortir a relaxar-se en el seu balcó. Els veïns dels balcons del seu costat s’enamoren i ell se sent incòmode enmig d’ells. Un dia actua de manera incorrecta, però els remordiments de consciència li fan rectificar la seva actuació. Un curtmetratge que treballa els valors de l’amor i la sinceritat.

Mobile
En aquest curtmetratge la protagonista és una vaca que penja en un mòbil. Ella està exclosa del grup i viu separada dels altres. Això a ella no li agrada perquè se sent sola. La vaca farà el possible per poder canviar la situació.

El companys de la pols. Dust Buddies
En aquest curtmetratge es treballa el valor de l’amistat i la valentia. Els protagonistes estan fets de pols i viuen a sota del sofà. Un dia un dels personatges és xuclat per l’aspirador i els seus companys l’han d’ajudar.

Elevat. Lifted
Les coses surten terriblement malament quan un jove alien intenta passar el seu “prova de segrest” sota l’atenta mirada del seu instructor. En el curt es reflecteixen tots els gestos, moviments i la frustració del jove extraterrestre per intentar fer els procediments correctes, ja que l’instructor no li perdonarà res.

Pedra, paper, tisores
Pedra, paper i tisora és un bonic curtmetratge que fa referència al Bullyng. Llença un missatge contra l’assetjament i les diferències. Ser emocionalment intel·ligent significa ser sensible a la tolerància, al respecte i al bé comú per i per al benestar.

Fugitiu. Runaway
La protagonista del curtmetratge és una nevera molt entranyable. Aquesta nevera s’ha deteriorat amb el temps. Ella decideix fugir convençuda que el seu amo la reemplaçarà. En aquest curtmetratge es treballa el valor de l’amistat.

La lluna. The moon
La Lluna és un curtmetratge que narra la història de tres generacions: l’avi, el pare i el fill. Els grans ensenyen la professió al petit i els dos volen influenciar-lo. El petit però descobreix com és ell i de quina manera vol fer les coses. En aquest curt es treballa la pròpia identitat i la importància del treball cooperatiu.

Mariza, el ruc obstinat. Mariza, the stubborn donkey
Els protagonistes d’aquest curtmetratge són un pescador i el seu ase. L’ase és molt tossut i no té ganes de caminar més. Finalment l’amo aconsegueix convèncer’l posant música. Però quan arribin a dalt de la muntanya tindran un gran disgust.

La font dels desitjos. The Wishgranter
Aquest curtmetratge està ambientat en un món en què els éssers mítics que viuen sota fonts concedeixen desitjos. Un atorgador de desitjos apàtic es veu obligat a sortir a la superfície per concedir un desig d’amor.

Alguna cosa. Some Thing
Una mica de petroli, or i foc són els tresors dins les orgulloses muntanyes gegants. Per a la petita muntanya és impossible superar això. Ella està en possessió d’aquesta petita, estranya i inútil ALGUNA COSA. Però aquesta petita cosa li portarà una gran sorpresa.

El joc de les petxines. Shell Game
El protagonista d’aquest curt és un cranc ermità que troba una closca molt bonica. Molt content l’agafa i camina orgullós pel mar. De cop té un fort mal de panxa i ha d’anar al lavabo. Això li costarà un preu molt car.

Dia i nit
Dos personatges completament oposats, descobriran la importància de no jutjar, tolerar i sobretot, acceptar l’altre més enllà de les diferències, uns valors fonamentals.

Funciona amb monedes. Coin operated
Aquest curtmetratge fa referència a 70 anys de la vida d’un explorador ingenu. Ell es dedica tota la vida a guanyar diners per poder viatjar a la lluna amb la seva nau espacial. Ho aconseguirà?

La cançó per a la pluja. The song for rain
L’animació explica la història d’un nen petit que es troba amb una guineu en un dia plujós. La guineu vol recollir aigua de la ciutat, així que el nen petit ajuda a la guineu amb la seva difícil situació i accidentalment va trobar un altre món del qual prové la guineu.

A la mateixa pàgina. On the same page
Un escriptor introvertit en un món periodístic no té res de què escriure fins que es veu embolicat en un colorit viatge amb la seva veïna de la secció de còmics. Junts viuran grans aventures.

El petit sabater. The small shoemaker
En un carrer de París hi ha una botiga de sabates. El sabater té cura d’aquestes sabates amb passió i habilitat. Aquestes sabates cobren vida i es mouen en les seves mans expertes. Un venedor ambulant molt cregut apareix en el mateix carrer i es col·loca just davant la sabateri. Això provoca que hi hagi molta rivalitat entre els dos personatges.

Hola cérvol! Hey Deer!
Hey Deer! És un curtmetratge d’animació sobre un adorable cérvol que cada dia ordena casa seva però no obstant això, hi ha un terratrèmol sospitós totes les nits que causa el desastre dia a dia. Finalment el cérvol fa un descobriment que canviarà la seva vida per sempre.

El noi del drac. Dragonboy
Aquest curtmetratge narra la llegenda de Sant Jordi de manera diferent. La història és una representació en un teatre d’un estil clàssic en la qual els seus protagonistes són un cregut princep, un drac de “ferro” i una bella i dolça princesa enfilada a una torre. Es tracta d’una bonica història d’amor.

Semblants. Alike
En aquest curtmetratge es mostra un pare Copi i un fill, Paste. En Paste veiem l’alegria, vitalitat i creativitat que els nens tenen, en Copi un home sumit en la monotonia que va quedant atrapat amb el pas dels anys.
Alike planteja una important reflexió al voltant de les relacions familiars que germinen dins d’un sistema rígid i monòton. La història és precisament la lluita d’un pare que creu estar fent el millor per al seu fill en un context ple de normes i objectius establerts dins i fora de l’escola.

Perdut i trobat. Lost & Found
Lost & Found explica la història senzilla de dos peluixos enamorats. La història està explicada d’una manera lúdica i divertida, plena d’aventures i intrigues.

El regal. The present
Aquest curtmetratge és una commovedora història, basada en un còmic de Fabio coala, que reflexiona sobre la importància de les coses senzilles i l’amor propi. Els protagonistes que donen vida al muntatge són un nen i un petit gos. En aquest curtmetratge es fa una reflexió sobre la discapacitat i la importància de l’actitud per superar els obstacles.

Scarlett
Scarlett és un curtmetratge que mostra la lluita interior d’una nena que va perdre una cama a causa del càncer. L’amputació té un cost emocional tan gran com el físic, especialment per a un nen.

Món de paper. Paper World
En aquest curtmetratge es vol transmetre la idea que tots els éssers vius de la terra estem connectats. Una animació que és una barreja de sons, imatges, sabors i emocions. El disseny del vídeo és impressionant.

La vida fàcil. Easy life
Aquest curtmetratge explica la història d’una nena que descobreix que una nina màgica li fa els deures. I és clar, s’aprofita de la situació mentre ella juga amb la seva videoconsola. Què passarà?

L’arbre. The tree
En un món desèrtic, un senyor gran passa els dies recollint gotes d’aigua per regar el seu arbre mort. Aquest curtmetratge fa referència a la mort, a l’amor, a la constància, a la solitud…

Dinosaur Animation
En aquest curtmetratge el protagonista és un dinosaure que acaba de néixer. Ell vol descobrir món i tot el fascina. No té por de res, és totalment inconscient dels perills que el rodegen. La seva mare busca preocupada el seu cadell de dinosaure.

A través de tu . Throught of you
És un curtmetratge impressionant, fantàstic i inspirador que explora el tema de l’amor a través de dibuixos expressius i de dansa contemporània.