Cinema i valors

demana
La sopa de pedres
Una sessió de petits films que adapten de forma original contes populars i costums universals entre els nens. Qui no ha comptat mai ovelles per adormir-se? O s’ha posat el jersei al revés per anar a l’escola? Qui no ha sentit a parlar de la sopa de pedres? Cinc històries plenes d’encant, fantasia i humor, presentades pel Mussol del cinema, un dibuix animat entranyable que farà de fil conductor dels diferents curtmetratges. Dossier pedagògic.

La vida d’en Carbassó
Carbassó és un nom estrany per a un nen de 9 anys, tot i que la seva història és sorprenentment universal. Després de la sobtada mort de la seva mare, Carbassó es fa amic d’un simpàtic policia, Raymond, que l’acompanya a la seva nova llar d’acollida amb altres orfes de la seva edat. Carbassó, al principi, lluita per tal d’adaptar-se a aquesta canvi estrany i hostil. Amb l’ajuda de Raymond i dels seus nous amics, Carbassó aprendrà a estimar i a confiar en els altres. Dossier pedagògic.

Pas a pas…
Sis històries poètiques, tendres i divertides que ens narren les peripècies d’un nen de cartró que viu a l’oceà, d’un homenet que despenja la lluna o d’uns animals de la selva espantats per un soroll estrany. Una selecció de pel·lícules que fan créixer. Dossier pedagògic.

Les aventures del petit talp
Descobreix el mític personatge de l’animació txeca que ha donat la volta al món: el petit talp. La seva curiositat i picardia el porten a viure un munt d’aventures divertides i entranyables, que faran les delícies dels més petits. Una producció única carregada de valors positius com l’amistat, l’ecologisme, la creativitat o el respecte a la diferència. Dossier pedagògic.

Petits herois
Divertida i bonica selecció de curtmetratges plena de sorpreses, enginy i creativitat. Amb un punt en comú : els seus petits herois protagonistes que intenten fer front de forma enginyosa a diferents reptes vitals. Dossier pedagògic.

Animalades de cine
Animalades de cine és una adaptació delirant de faules populars portades a la gran pantalla amb sentit de l’humor i enginy. Petites històries universals que conserven el caràcter educatiu original i hi afegeixen creativitat i diversió. El millor de les faules i del cartoon en una mateixa proposta. Dossier pedagògic.

El nen i el món
Un nen petit viu amb la seva família en una idíl·lica zona rural del Brasil, fins que el seu pare ha de marxar a treballar a la ciutat. El nen decideix emprendre un viatge per trobar-lo, una aventura apassionant que el portarà a descobrir un altre món controlat per la tecnologia, les màquines i els mitjans de comunicació. Una realitat que el nen contemplarà amb els seus ulls d’infant, intentant sobreviure sempre de la manera més juganera i innocent. Dossier pedagògic.

Valors i emocions, 35 curts
Els curtmetratges són un recurs molt útil per treballar les emocions i els valors. A partir de la seva visualització es poden establir converses molt interessants amb els infants.
Poden ser molt útils per treballar valors fonamentals com el treball en equip, la convivència, la motivació, la solidaritat, l’amistat, l’amor, la resolució de conflictes…