Què és la UsApps?

UsApps: nova web/app per comunicar situacions de violència

En aquest vídeo explicatiu i en la infografia podeu consultar el funcionament de l’aplicació ‘UsApps’, per tal que pugueu fer-ne ús i difusió.

 

La UsApps és una aplicació web del Departament d’Educació per poder denunciar casos d’assetjament o violència a l’escola que pot viure tot l’alumnat de Catalunya d’una forma fàcil, intuïtiva i eficaç.

Qualsevol persona –alumnes, professors i familiars– podran denunciar un fet a través de l’aplicació amb un qüestionari senzill que recull les respostes sobre què ha passat i se’n farà un seguiment.

La intenció de l’aplicació és precisament que sigui més fàcil denunciar una situació d’aquestes característiques perquè els especialistes de la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) es puguin activar ràpidament per poder actuar, segons recull el mateix portal.

Descàrrega de la Infografia: que_es_usapps_infografia_2021

 

Us animem a consultar també la informació del pla Les escoles lliures de violències (LELV), i la presentació de les jornades, per tal que disposeu de tota la informació. El Departament seguirà desplegant el pla LELV amb la intenció que els centres educatius siguin, sempre, espais de protecció per a tot l’alumnat. L’equip de la USAV (usav.educacio@gencat.cat) està a la vostra disposició.