Participa en el concurs estiu lector del LECXIT!

Us animeu a escriure contes breus que seran les històries del carnet lector d’aquest estiu? Des del programa LECXIT convoquen el concurs estiu lector en el qual animem a escoles, biblioteques i entitats socials a presentar contes breus realitzats pels infants.

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-201.

Aquest estiu us necessiten més que mai per fer que els infants siguin els veritables protagonistes de les seves històries i aventures durant l’estiu! Animem als nens i nenes del vostre centre a escriure la seva pròpia història i participar en el concurs de contes breus que organitzem des del programa LECXIT!
El curs 19/20 es va llançar la campanya Guanyem un estiu lector en la qual van participar més de 200 escoles, biblioteques i entitats socials fent possible que més de 10.000 infants i famílies rebessin el seu kit lector per promoure la lectura en el període d’estiu.

El kit lector inclou material per promoure la lectura amb família. Un dels materials del kit és un carnet lector amb propostes i activitats per gaudir d’aventures lectores durant l’estiu. A l’enllaç podeu consultar el carnet lector de l’estiu passat. Aquest curs s’està elaborant un nou material més engrescador i dinàmic: un carnet dels i per als infants!

Per poder elaborar aquest carnet lector necessiten que els infants facin volar la seva imaginació i els enviïn les seves creacions literàries! Aquestes les incorporaran als continguts del nou carnet lector per fer-vos partícips en el seu disseny.

L’objectiu és que els infants visquin uns estiu enriquit a través de la lectura, una activitat divertida i emocionant que poden fer durant les seves vacances per conèixer i viatjar tan lluny com vulguin.

Què us proposen?
Elaborar contes breus amb els infants. Els escrits han de tenir un màxim de 180 paraules.
Seleccionar un màxim de 5 candidatures per presentar en el concurs.
Omplir el formulari d’inscripció amb les vostres dades i els escrits dels infants abans del 31 de març. Us demanem que els escrits estiguin signats amb el nom del nen o la nena, l’edat i el curs.

Qui pot participar en el concurs?
• Els nens i nenes de 3r a 6è de primària que tinguin ganes d’escriure i fer que altres nens i nenes visquin la lectura a través de les seves paraules!
• Us podeu presentar tant si sou una escola, una biblioteca o una entitat social.

D’entre totes les propostes presentades, seleccionaran 5 escrits finalistes que seran les històries del carnet lector d’aquest estiu. Les 5 propostes guanyadores rebran un lot de llibres per a l’escola, biblioteca o entitat social que es presenta.
Fem entre tots i totes que el carnet lector ens faci viatjar per 5 lectures apassionants aquest estiu participant en el concurs!

Consulta les bases del concurs. Per a qualsevol dubte o aclariment podeu enviar un correu electrònic a lecxit@fbofill.cat o trucar al 934 588 700.