Cap de setmana ibèric a Santa Coloma

El Cap de Setmana Ibèric és un esdeveniment que es fa un cop a l’any i està organitzat per la Ruta dels Ibers, un projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya que vol descobrir a la ciutadania com era la vida en època ibèrica a les nostres terres: una societat avançada amb ciutats, pobles i fortaleses, que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la qual ens han arribat molts vestigis.

Dissabte 2/10
ACTIVITATS AL MUSEU TORRE BALLDOVINA

amb inscripció prèvia a museutorreballdovina@gramenet.cat (places limitades)

 11 h – Els ibers de Santa Coloma
Visita guiada a l’exposició del Museu dedicada a la cultura ibèrica per descobrir les xarxes de comunicació dels ibers laietans.

11 h – Tallers d’escriptura ibèrica i de mòlta de cereals
Tallers per a infants per descobrir com era la vida quotidiana dels ibers.

DIUMENGE 3/10

ACTIVITATS AL POBLAT IBÈRIC PUIG CASTELLAR

amb inscripció prèvia a museutorreballdovina@gramenet.cat (places limitades)

11 a 14 h – Les xarxes de comunicació dels ibers

Activitats familiars i tallers per descobrir com es comunicaven els ibers i l’intercanvi cultural amb altres cultures del moment. Practicarem l’encunyació de la moneda, l’escriptura amb l’alfabet iber, la mòlta de cereals i jugarem com els ibers.

11.15 i 12.15 h – El poblat de Puig Castellar

Visites guiades al jaciment al llarg de les quals s’explicaran les xarxes de comunicació que utilitzaven els ibers del Puig Castellar, s’entrarà a l’habitatge ibèric reconstruït i estarà operatiu el mòdul d’interactius instal·lat al jaciment.

12.30 h i 13.30 h – Els poblats de la Laietània se saluden

Comunicació amb miralls amb el jaciment ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès. Tallers per a infants per descobrir com era la vida quotidiana dels ibers.

Amb motiu de les jornades, s’ha editat un joc que es distribuirà entre els més menuts.

Per tothom qui vulgui compartir aquesta festa que s’aproxima, podeu compartir les vostres experiències i grans moments a través del hashtag #csi_ibers!

Aquestes jornades són una oportunitat única per descobrir i redescobrir el nostre passat i suposa una manera lúdica i divertida d’apropar públics de totes les edats a la cultura dels antics ibers. Aquest 21è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a les xarxes de comunicació de la societat ibèrica i es proposen més de cent activitats a 25 jaciments, totes elles gratuïtes: visites guiades i teatralitzades, tallers d’experimentació, exposicions, reconstruccions històriques, tasts de menjar i beguda ibèrica…

Més informació: http://museu.gramenet.cat/activitats/detall-activitats/arriba-el-cap-de-setmana-iberic-a-santa-coloma-3/

MESURES SANITÀRIES PER LA PANDÈMIA

Donada la situació sanitària, en el disseny de la programa s’han tingut en compte totes la mesures higièniques i de distanciament establertes per les autoritats sanitàries.  Hi haurà obligatorietat de portar mascareta, fer higiene de mans i mantenir la distància de seguretat.