Activitats a l’Hospitalet per la 26a setmana de la ciència .

En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzaran tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!
La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.
Amb motiu de la celebració de lAny Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, de l’Any internacional de les Fruites i Verdures, de l’Any Europeu del Ferrocarril i del Centenari de Naixement del Servei Meteorològic de Catalunya, enguany la Setmana de la Ciència se centrarà en el tema de la sostenibilitat.

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC21 són:
* 150 anys del naixement de Josep Maria Fuset i Tubià, biòleg i polític.
* 100 anys del naixement de Teresa Juvé i Acero, escriptora, pedagoga i mestra.
* 100 anys del naixement de Joan Triadú i Font, mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural.
* L’any 2021 coincideixen dues fites clau en l’evolució de la microscòpia a la nanoescala: el 90è aniversari del primer microscopi electrònic i el 40è aniversari del primer microscopi de Sonda Pròximael microscopi STM. L’STM, juntament amb el microscopi AFM descobert fa tot just 35 anys, també van ser els primers a possibilitar la manipulació de la matèria a escala atòmica i donar pas a la revolució nanotecnològica.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia.

Un any més Pessics de Ciència hi participa amb una programació especial.


PROPOSTES DE PESSICS DE CIÈNCIA

De l’11 de novembre al 2 de desembre de 2021
Centre Cultural Sanfeliu
Exposició
L’invisible nanomón
Imatges espectaculars obtingudes amb microscopis d’alta tecnologia, habituals en el món de la nanotecnologia.
Cedida per Nanodivulga i CCiTUB
Dimarts, 16 de novembre a les 17:30 h
Biblioteca Can Sumarro
Taller
R, el nen per què?
Al taller, a través d’una història i experiments senzills, intentarem respondre totes les preguntes d’ R, el en per què?
Amb Jordi Díaz, nanoscopista i comunicador científicAdreçat a nenes i nens de 6 a 10 aprox. Aforament limitatDimecres, 17 de novembre a les 19 h
Auditori Barradas
Conferència
Avui, plourà o no plourà? El decàleg+1 de la pluviometria catalana
A càrrec de Javier Martín-Vide, climatòleg i catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona. Acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona

Dijous, 18 de novembre a les 18 h
Biblioteca Tecla Sala
Conferència
Alimentació per a infants
Com alimentar correctament els nostres fills i evitar que l’alimentació es converteixi en un malson.
Amb el Dr. Carlos González,  doctor en pediatria i autor de diversos llibres sobre criança, alimentació i salut infantil.

Més informació: Pessics de Ciència

Trobareu informació de totes les activitats de la Setmana de la Ciència a: https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/frontend/