REFLEXIONAR I PENSAR PER PARLAR

Sabem que els nostres alumnes passen moltes hores davant de les pantalles, les tauletes i els mòbils aquest dies, és per això que us proposem una nova activitat relacionada però diferent. Es tracta de visualitzar un curtmetratge animat i alhora reflexionar, pensar per tenir eines per parlar sobre aquest. Descobrireu, també, un nou concepte: Teoria de la Ment. Veureu com de ric potser veure plegats qualsevol conte, vídeo, pel·lícula, etc…

Comenceu per aquesta presentació:

Curtmetratge: PIXAL

 

Ara que ja heu rumiat i parlat una estona sobre el que heu vist, ja esteu preparats per la PART 2:

Pensar diferents finals a una història o situació, és una habilitat metacognitiva que ens mostra una manera de pensar flexible, una ment oberta que no espera veure les expectatives prefixades, sinó que es deixa sorprendre pel  que la vida li presenta adaptant-se al que veu i experimenta. És una habilitat que ens fa ser més resilents, és a dir, ens fa tenir més capacitat per adaptar-nos en les situacions adverses i inesperades.

Pensar, verbalitzar … diferents possibilitats sobre com pot acabar un fet, un esdeveniment, una història… és una habilitat que com a pares i mares us animem a fer amb els vostres infants, només cal que els hi pregunteu:

  • com creus que s’acabarà això?
  • es podria acabar d’una altra manera? 
  • i … encara podria acabar-se diferent?

I aportem les nostres idees que com adults segur que seran diferents a les hipòtesis dels nens i nenes, totes són benvingudes. Una manera de potenciar la imaginació i la creativitat a partir de les imatges mentals que es van creant en les ments dels vostres fills i filles. Una manera d’obrir possibilitats en un món que està canviant contínuament i que demana de nosaltres molta adaptació i flexibilitat. 

Aquí us oferim una activitat per a passar una bona estona i alhora endinsar-nos en aquestes habilitats tan necessàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>