La Setmana Bio a l’escola és l’apartat de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica dedicat a la comunitat educativa. El seu objectiu és donar a conèixer la producció agroalimentària i l’alimentació ecològiques en l’entorn educatiu, tant a l’alumnat com a les famílies, mitjançant un programa d’activitats específiques. Al llarg d’aquesta setmana també es lliuraran els guardons del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica.
Cada cop hi ha més centres educatius que contemplen la producció i alimentació ecològica i local dins del seu currículum docent, ja sigui a través de l’hort escolar, d’un projecte educatiu o matèria concreta d’estudi, de la realització de treballs o materials educatius específics, a través de la cuina del centre i del menjar que s’ofereix a l’alumnat, d’una visita a una finca o granja agropecuària, etc. Altres centres que encara no ho han incorporat, poden tenir interès en fer-ho, ja que conèixer i donar a conèixer tot el que es relaciona amb la producció agroalimentària és una temàtica absolutament bàsica en el procés d’educació i coneixement del món que ens envolta, per les seves implicacions en el medi ambient i en la sobirania alimentaria dels pobles.
Més informació.
Comentaris recents