El meu viatge a través de la química

La Ciència en Primera Persona 2018.

El 7 de novembre de 2018, a les 11:30 h, es va dur a terme, a la seu de l’Institut Els Pallaresos, una conferència destinada a alumnat de 1r i 2n curs de Batxillerat de Ciències i Tecnologia.

El meu viatge a través de la química.

Conferenciant

Dra. Mónica H. Pérez-Temprano.

Breu resum de la xerrada

La Mónica ens explicarà com ha arribat a ser la dona grup líder més jove d’Espanya gràcies a la química. Explicarà quina recerca ha anat desenvolupant per centrar-se finalment en els intermedis de reacció. Li interessa saber el perquè dels mecanismes i intenta fer “fotos” instantànies de tots els passos.

Breu resum del currículum de la conferenciant

Mónica H. Pérez-Temprano es va llicenciar en Química l’any 2005 a la Universitat de Valladolid on després va fer el seu doctorat treballant en l’àrea de la química organometàl·lica i investigant els mecanismes de diferents processos catalitzats per pal·ladi. A principis del 2012 s’incorpora al grup de la Prof. Melanie Sanford en la Universitat de Michigan i compagina la seva recerca amb donar classes a la universitat. Finalment, l’octubre del 2015 comença la seva carrera independent com a grup líder a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). Durant la seva estada a l’ICIQ, la Mónica ha rebut diferents guardons i honors, incloent la JSP Fellowship (Bürgenstock Conference 2018) o ha estat seleccionada com una de les “Talented 12” de 2018 per Chemical & Engineering News, la revista setmanal de la Societat Americana de Química (ACS). També participa en activitats de divulgació per augmentar la visibilitat de les dones a la ciència.