21. De l’ou a la poma (2) (ESO, CF i BAT) ACTIVITAT AUTÒNOMA BAGUL PRÉSTEC

Tipus
  • Segons la modalitat de relació: SORTIDA (NO ESTADA EDUCATIVA).
  • Segons la implementació didàctica: AUTÒNOMA.
  • Activitat GUIADA per l’equip DOCENT del CENTRE EDUCATIU SOL·LICITANT.
Nivell
Educació secundària obligatòria, Cicles Formatius i Batxillerat.
Descripció
Consta d’un bagul i tres dossiers: l’alimentació, els àpats i la cuina. L’alumnat, partir d’aquest material, treballa l’alimentació romana i la identificació de productes, els sistemes de conservació, els estris de cuina i de taula, els àpats, els menús, els aliments i els grups socials, els preus, el lèxic i les frases fetes, etc. S’acompanya d’assessorament didàctic, logístic i curricular.
Objectius d’aprenentatge
  1. Identificar els aliments consumits en Època romana per relacionar-los amb els actuals i veure quins perduren i quins s’han introduït amb el pas del temps.
  2. Conèixer els diferents sistemes de conservació del menjar a l’Època romana amb l’objectiu de relacionar-los amb els sistemes de preservació actuals.
  3. Prendre consciència de les característiques principals dels àpats, la composició i els costums romans en relació a l’alimentació amb la finalitat de valorar les similituds i les diferències amb la nostra quotidianitat.
  4. Fer ús dels materials de reconstrucció històrica que facilita el Camp d’Aprenentatge per tal de promoure experiències competencials a partir del gaudi que genera la descoberta.
Ubicació
A les aules del centre educatiu sol·licitant.
Durada
1 setmana.
Cost didàctic
  • Desplaçament fins els punts de recollida i retorn a càrrec del centre educatiu sol·licitant.
  • 50 € a la setmana.
Altres informacions
Cal recollir i retornar el bagul a la seu del Camp d’Aprenentatge.