Les tres finestres de l’orientació: nou entorn per estudiar a Catalunya

motxila

L’orientació acadèmica i professional, és el conjunt d’actuacions que contribueixen a construir el projecte de vida de l’alumne en relació amb el seu itinerari formatiu per potenciar-ne la continuïtat formativa i prevenir l’abandó escolar.

Amb la intenció de garantir aquest acompanyament i acció tutorial, el Departament ha creat un nou entorn virtual  on els Joves, els Centres i les Famílies podran trobar el seu propi espai d’informació.

Calendari de les preinscripcions              Enllaç a les preinscripcions.

Inscripció a les activitats dels Camps i Entorns d’Aprenentatge (CdA – EdA)

Les activitats dels CdA/EdA s’adrecen principalment a alumnes d’educació primària, de secundària, dels cicles formatius i del batxillerat dels centres educatius de Catalunya i promouen l´aprenentatge competencial dels nens, en entorns naturals i culturals que garanteixen la seva motivació i predisposició a l’aprenentatge.

Les activitats que ofereixen són didàctiques i innovadores que poden ser de més d’un dia o d’un dia.

Consulteu els preus aquí.

El període d’inscripció ordinari  per al curs 2017-2018, és del 19 de maig al 7 de juny de 2016.

Oferta educativaInscripcions.

Coneix els CdA i EdA més propers a l´Urgell:

 mapacda

Quarts de final CLVA comarca de l´Urgell

Aquest dijous 30 de març, ha tingut lloc a la Sala d’actes del Servei educatiu de l´Urgell ( Tàrrega), la celebració dels Quarts de final de la tretzena edició del certamen de lectura en veu alta, on han participat  17 centres d´educació primària i secundària de la comarca de l´Urgell.

Un total de 41 alumnes, han llegit davant els 230 assistents a l´acte. A més, aquest any, com a novetat, el CRP de l´Urgell ha retrasmés en directe mitjançant streeming el Certamen, amb la qual cosa els centres i les families han pogut seguir les lectures des de diferents punts de la comarca.

El jurat ha destacat que el nivell dels nens i nenes cada any és més alt, així com la qualitat de tots els participants.

Finalment han escollit els semifinalistes, que aniran a Mollerussa el proper dimarts 9 de maig:

Categoria Grumets vermells: Estel Closa Gasull. de l´escola Àngel Guimerà de Tàrrega

Categoria Grumets verds: Alba Torres Berga, de l´escola CC Vedruna Bellpuig de Bellpuig

Categoria Corsaris: Pol Tugues de l´Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega

Categoria Tropa de Corsaris: Emma Sala, Marta Seguí i Nabila Shabbir, de l´Institut Alfons Costafreda de Tàrrega.

Els hi desitgem molta sort i agraïm a tots els centres la seva participació.

Full informatiu núm.70 – abril 2017

Concurs:  Mobile Story Map


Obert als docents i alumnes de primària i secundària dels centres educatius de Catalunya.
L’objectiu del concurs “mSchools Student Awards – Mobilie History Map” és fomentar el treball col·laboratiu de l´alumnat dels centres participants a la plataforma de geogolocalització Mobile History… Llegeix més»

Teatre en anglès : William B

Aquest dijous 23 de març, es va representar al Teatre Ateneu de Tàrrega, l’obra de teatre en anglès adreçada a Secundària: William B,  a càrrec de la companyia ETC Theatre de Barcelona.
Al voltant de 300 alumnes van poder gaudir d´aquesta representació, inclosa en les activitats del Llegeix més»

Teatre en català :La plaça del diamant

Aquest dimecres dia 22 de març, els alumnes de Batxillerat dels diferents Instituts de la comarca de l´Urgell, han assistit al Teatre Ateneu de Tàrrega a veure l´obra de teatre en català “La plaça del diamant” de Mercè Rodoreda, a càrrec de la companyia meaculpa teatre.

Després de la representació, ha tingut lloc un interessant col·loqui entre l´alumnat i els actors.

 

 

 

 

 

 

 

 

II Gimcana francòfona a Tàrrega

Un total de 150 alumnes de francès dels instituts de la ciutat han participat aquest dimecres en la segona Festa Francòfona organitzada per la EOI de Tàrrega, dins de les activitats organitzades per commemorar la setmana francòfona que es celebra a diferents països del món.

La gimcana ha estat possible gràcies a la col·laboració d´una quinzena de voluntaris de l´Escola Oficial d´idiomes i Instituts. A més, els alumnes de 4t de l’Escola Oficial d’Idiomes, han confeccionat una guia turística en francès que és la que han utilitzat els estudiants en les diferents proves de la gimcana.

Finalment, s´ha celebrat un concert de la Cecilia DeBergh a la Sala d´actes del Servei educatiu de l´Urgell.

Projecció documental “Él me llamó Malala” a l´Urgell

Al llarg d´aquesta setmana, els alumnes del 1r Cicle de la ESO dels centres de la comarca de l´Urgell, han gaudit de la projecció del documental El me llamó Malala.

El passat dimarts dia 7 es va projectar al Teatre Casal d´Agramunt, el dimecres dia 8 al Teatre Armengol de Bellpuig i el dijous dia 9, als cinemes Majèstic de Tàrrega.

Un total de 666 alumnes de la comarca, han tingut l´oportunitat de conèixer la història de la persona més jove de la història en guanyar el Premi Nobel de la Pau: Malala Yousafzai.

Aquesta projecció està inclosa en les activitats del XVII Programa Comarcal de Suport a l’Educació de l’Urgell i ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el Circuit Urgellenc.

Taller de francès a l’EOI de Tàrrega

tallereoi

El divendres 3 de març l’EOI de Tàrrega va realitzar el taller de francès: Initiez vos éleves aux techniques téâtrales.
A partir de la utilització de diferents tècniques teatrals es treballen les competències bàsiques, es treballa la imaginació i s’estimula la motricitat, l’escolta i la pronunciació.

El taller va anar a càrrec d’Oliver Décriaud.  Van assistir-hi professors dels centres de secundària de les terres de Lleida  i professorat d’EOI.

Teatre en anglès per Primària “Freaky”

El passat dijous dia 2 de març, es va representar al Teatre Ateneu de Tàrrega, l’obra de teatre en anglès adreçada al 3r cicle de Primària: “Freaky”,  a càrrec de la companyia Blue Mango Theatre de Barcelona.

Una obra d´especial interès pels centres ja que tractava el tema del bullyng i feia reflexionar els alumnes alhora que gaudien d´un espectacle molt engrescador.

Aquesta representació està inclosa en les activitats del XVII Programa Comarcal de Suport a l’Educació de l’Urgell.

 

 

Certamen de Treballs Escolars Granados: un músic universal

494px-27_enric_granados-247x300Amb motiu de la celebració del centenari de la mort d’Enric Granados (24 de març de 1916) el 2016 i del 150è aniversari del seu naixement (27 de juliol de 1867) el 2017, el Servei Educatiu dels ST d’Ensenyament a Lleida també ha volgut contribuir a aquesta celebració organitzant el Certamen de Treballs Escolars Granados: un músic universal.

Aquest, de caràcter participatiu –no competitiu-, s’adreça a tot l’alumnat dels centres educatius de les Terres de Lleida i té com a objectiu principal el foment del coneixement d’Enric Granados entre l’alumnat de tots els nivells educatius (Vegeu Bases de Participació).

El període de lliurament dels treballs serà de l’1 de març al 15 d’octubre de 2017 i es preveu una jornada de lliurament de diplomes que es realitzarà abans del 22 de desembre de 2017.

Tots els treballs presentats, a més, rebran una distinció que consistirà en un diploma acreditatiu de la participació, la difusió a través de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) i un obsequi. El diplomà s’expedirà tant per als centres com per a l’alumnat participant.

Full informatiu núm. 67 – Febrer 2017

Pròximes activitats del Programa Comarcal
Dijous 2 de març, al Teatre Ateneu de Tàrrega, representació de l´obra teatral en anglès “Freaky“, de la companyia Blue Mango.
Adreçada als alumnes de 6è de Primària.
Amb una durada de 60 minuts.

Sessió del matí: 10.30 h pels centres de la comarca.… Llegeix més»