I Cicle de conferències de la Càtedra d’Estudis del Suro

“La Meva Història del Suro. Una història parcial i interessada de la biologia del suro en la transició del segle XX al XXI” de Marisa Molinas obrirà les activitats de la Càtedra d’Estudis del Suro d’enguany a Palafrugell.

La conferència inaugural tindrà lloc el divendres 24 de febrer, a les 19.00 h, a l’auditori del Museu del Suro de Catalunya, a Palafrugell, a càrrec de Marisa Molinas, catedràtica emèrita de Biologia de la UdG.

La Càtedra d’Estudis del Suro respon a la voluntat d’impulsar la recerca multidisciplinària sobre allò que sovint s’anomena com “el món del suro”  -que inclou des de la matèria a la cultura, passant per les suredes i les indústries-, amb l’ànim de donar-la a conèixer dins i fora l’àmbit acadèmic, atorgant una atenció especial als territoris surers, tant de Catalunya com d’altres regions i països.

24 de febrer a les 19.00 h
“La Meva Història del Suro. Una història parcial i interessada de la biologia del suro en la transició del segle XX al XXI”
Marisa Molinas, Catedràtica emèrita de Biologia de la UdG

10 de març a les 19.00 h
“Gènere i suro. El treball de les dones taperes del Baix Empordà (segle XIX)”
Margarita López Antón, professora d’Història econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona i guanyadora del Premi Santiago Zapata 2022

28 d’abril a les 19.00 h
“Més enllà del suro: plantes model per al seu estudi”
Sandra Fernández Piñán, investigadora postdoctoral del departament de Biologia de la UdG i guanyadora del Premi Santiago Zapata 2022

12 de maig a les 19.00 h
Em vaig haver de fer de suro. Les Gavarres, el suro, Mercè Rodoreda”
Mariàngela Vilallonga, Catedràtica de Literatura de la UdG

2 de juny a les 19.00 h
“El món del suro a l’obra de Josep Pla”
Annie Unland, Investigadora vinculada a la Fundació Josep Pla (Palafrugell)