Altres maletes pedagògiques

A continuació trobaràs una breu descripció de les maletes disponibles.

FES LA TEVA RESERVA CLICANT AQUÍ

 

Nanokit

El NanoKit s’ha concebut per crear un material experimental didàctic sobre l’àrea emergent de la nanociència i nanotecnologia. El jovent ha d’estar preparat per entendre i gestionar una àrea de la ciència amb un gran potencial per canviar el seu dia a dia.

 

 

Kit valors La Caixa

Kits Caixa Valors és un recurs educatiu desenvolupat per l’Obra Social “la Caixa” i adreçat als mestres i alumnes de primària (especialment de 8 a 12 anys) amb la voluntat de reforçar des de l’escola els valors ètics i el compromís social.

El Kit IDENTITAT permet treballar la valoració de les qualitats personals i l’autoestima, el reconeixement de les emocions i els sentiments que acompanyen els nostres actes. Proposa exercicis per millorar la concentració i aprendre a relaxar-se i tècniques d’interiorització

 

El kit CONVIVÈNCIA inclou exercicis d’empatia per millorar la connexió i la comprensió dels altres, ajuda a desenvolupar el treball en col·laboració i introdueix estratègies de resolució de conflictes.

El Kit RESPONSABILITAT ens convida a reflexionar sobre els mecanismes de la responsabilitat, aborda la gestió de situacions d’elevada càrrega emocional i proposa un exemple concret: la responsabilitat envers el medi ambient a partir de l’estudi del consum familiar d’aigua.

ExpressArt

El projecte està concebut com a un conjunt de propostes didàctiques per fer a l’aula amb l’ajuda d’una sèrie de materials (objectes tridimensionals, imatges i textos) guardats en una caixa . Permet plantejar algunes qüestions sobre l’art contemporani, lligades al contacte directe posterior amb diferents obres que formen part de la Col·lecció MACBA.

 

 

 

 

Ni més ni menys, iguals

El material didàctic “Cap a una orientació laboral en igualtat” ofereix tot un conjunt d’experiències pràctiques que busquen visibilitzar com encara, avui dia, es continuen reproduint els rols tradicionals i com aquests interfereixen en la lliure elecció dels estudis i de les opcions professionals de nois i noies.

Contingut

Tres mòduls o experiències:

 • Experiència 1: Noies i nois a l’educació: Diagnosi d’algunes diferències
 • Experiència 2: Noies i nois en la societat: Existeix la igualtat?
 • Experiència 3: Noies i nois, fent camí cap a la igualtat
 • CD conté activitats en suport fitxa de treball   

 

 

 

Aprenem amb el poble gitano

Aquesta maleta es pot treballar en el currículum escolar de manera transversal, formant part d’unitats concretes o dins de les diferents àrees o assignatures. Si bé és un material molt adequat per a l’educació secundària, pot també servir per a l’educació primària. Conté propostes per donar a conèixer la història, la cultura i la situació actual del poble gitano (com per exemple còmics), coneixement i la sensibilització i introducció a la llengua romaní.

Contingut

 • Amaró. El poble gitano a Catalunya: material per a joves (12-18 anys) amb una sèrie de propostes per donar a conèixer la història, la cultura i la situació actual del poble gitano.
 • Guia pedagògica. Orientacions pedagògiques per al professorat i formadors per a aconseguir amb èxit el coneixement i la sensibilització sobre la història i la cultura del poble gitano.
 • Còmic: còmic per a l’educació primària sobre la història, situació actual i símbols del poble gitano
 • I Xurdelin: manual d’iniciació a la llengua romaní

 

 

 

 

 

 

 

De l’hort a casa

Recull de materials didàctics adreçat a l’alumnat i el professorat de Primària i Secundària.

Proposta d’activitats destinades a desenvolupar competències orientades a fer un ús responsable dels recursos naturals i tenir cura del medi ambient. Materials: HorTAC, Calendari de l’hort escolar ecològic, Guia de les espècies més comunes d’horta a Catalunya, L’hort escolar ecològic…

Contingut

Materials per a l’alumnat: orientacions didàctiques

 •  Joc de la bioca
 •  JOC: dóna la cara
 •  Dins d’una llavor
 •  Experimentem amb el sòl

 

Recursos d’Educació Ambiental del Consorci

Recursos d’educació ambiental proporcionats des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental. Tenen com a finalitat treballar a l’aula diferents aspectes sobre els residus.

Enllaç als diferents RECURSOS que es poden demanar en préstec, els podeu demanar tots o per cicles.

 

 

 

 

Llibre de lectura: Dones Rebels 

Aina Torres i Rexach  recupera en aquest llibre el referent de vint-i-dues dones d’arreu de la nostra geografia que van prendre partit per enderrocar els murs del patriarcat. Milicianes, aviadores, matemàtiques, pintores, compositores, polítiques, escriptores, metgesses,  esportistes,sindicalistes,periodistes,mestres,activistes veïnals…  Un  mosaic  de  narracions  que,  emociona  i estremeix  amb  històries  de supervivència, de victòries  amagades, de  somnis  trencats,  d’exilis  forçats,  de  fites  invisilititzades.

 

 

 

 

 

 

 

Llibre de lectura : Dones de Ciència 

 

Un llibre fascinant que posa en relleu les contribucions de cinquanta dones notables als camps de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques, des del món antic fins als nostres dies.

Entre les pioneres que hi apareixen, podem trobar figures tan conegudes com Marie Curie i Jane Goodall, i d’altres no tan conegudes, com Rachel Carson, que ja a principis del segle XX va advertir sobre els efectes nocius dels pesticides en el medi ambient i la creixent contaminació.

 

 

4 GPS Garmin

4 unitats de GPS Garmin. Es recomana treure les piles un cop no es fan servir per evitar que es descarreguin. Venen amb unes cintes per tal que els alumnes els puguin portar penjats al coll.

 

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

ALTRES MALETES DISPONIBLES A TRAVÉS D’ALTRES ENTITATS:

EDUCAIXA

La fundació La Caixa disposa d’una varietat de maletes amb quinze temàtiques diferents (robòtica, hàbits saludables, comunicació, curisoity…) en servei de préstec per poder treballar a l’aula i complementar activitats d’una manera més manipulativa. Organitzen el prèstec ells directament amb els centres.

 

 

 

ALTRES MALETES QUE ENS HEU SOL.LICITAT:

MALETA PREHISTÒRIA:

disponible a CRP Montcada, CRP Badalona, CRP Sabadell i CRP Sant Cugat.