Nivell mitjà

El GOS PIGALL

Ladrillo, elementos y sensores - LEGO Mindstorms EV3 en RO-BOTICA

CONTEXTUALITZACIÓ
Les persones cegues o amb una deficiència visual greu compten, a vegades, amb l’ajuda d’un gos pigall que els ajudi en les feines de la llar i en els seus desplaçaments. Un gos pigall assisteix i acompanya a les persones que no hi veuen correctament i ha de tenir la capacitat de diferenciar correctament els diferents estímuls i perills deguts a obstacles que se’ls posin al davant.
PAUTES
Per a la realització d’aquest repte cal accedir a https://makecode.mindstorms.com/ i obrir un projecte nou a l’apartat “New project” que permetrà accedir al simulador EV3. És un simulador una mica diferent del programa oficial de LEGO, ja que barreja les prestacions dels robots LEGO MIndstorm EV3 amb el llenguatge de programació per blocs similar a l’SCRATCH.

Abans de començar cal que li doneu un nom al vostre projecte, amb el títol i el vostre nom; per exemple: gos-pigall-maria-prat

DESCRIPCIÓ
El vostre repte consisteix a crear un programa que simuli un gos pigall robòtic capaç d’evitar els obstacles. Un cop detecta un objecte al davant ha de ser capaç d’aturar el robot i modificar la seva direcció per evitar l’obstacle i continuar avançant de nou (a ser possible en la mateixa direcció que anava anteriorment).
PISTES
  1. El sensor de proximitat (Ultrasonic detector) és l’encarregat de definir si hi ha algun objecte al davant del robot i a quina distància està d’aquest.

2. Penseu que no detecta els objectes dels costats, només del davant.

3. El bloc condicional while és el que us permetrà continuar amb l’activitat normal fins que succeeixi algun fet diferent.

4. També podeu calibrar el sensor per ajustar-ne la precisió.

EN ACABAR…
Heu de descarregar el vostre projecte clicant al botó “download” i enviar l’arxiu resultant al vostre mestre.