La llum de sincrotró

Cada any coincidint amb la Setmana de la Ciència un professional del món de la recerca ens visita i ens parla de la seva feina. Aquest any les expectatives eren molt altes, a més, la conferència ens feina molta il·lusió, ja que el conferenciant veia de ben a prop: ens va visitat el Doctor Gastón García López sotsdirector del sincrotró ALBA per parlar precisament del Sincrotró.

Conferència de Gastón García

La conferència es va dividir en quatre parts, primer en Gastón ens va explicar com es crea la llum de sincrotró, ens va explicar com funciona un sincrontró, quin tipus de tasques i recerques s’hi fan i finalment ens va parlar del sincrotró Alba.

La recerca científica del SXXI és un treball d’equip i multidisciplinar

Amb la conferència vam confirmar que la recerca i la ciència actual té unes particularitats ben especials:

  • la multidisciplinarietat és necessària i habitual, de fet al Sincrotró Alba s’hi fan observacions i recerca en molts àmbit diferents de coneixement, s’hi pot observar la configuració molecular del protozou que causa la malària, es poden crear i estudiar skyrmions, s’analitzen possibles aplicacions del grafè
  • La tasca científica és un treball d’equip, la imatge romàntica del savi científic solitari és un mite del passat, darrera tota recerca científica o d’un Premi Nobel sempre hi ha un equip de persones, sovint de diferents universitats. La connexió i combinació de diferents resultats i processos de recerca són les que fan possible una nova descoberta.

Els canvis en ciència són continus

El Dr. Gastón ens va parlar dels skyrmion, i ens van comentar que ben aviat en sentirem a parlar, ja que sembla que aquesta configuració provocarà gran canvis en l’emmagatzematge d’informació digital.

Dubtes, debat i preguntes

La conferència va ser realment molt interessant, així com les preguntes que els alumnes van fer a l’acabar, us convidem a que feu un cop d’ull a la presentació en diapositives i als tuits que vam fer en directe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>