Trobada pedagògica amb Sergi Belmonte: “Les matemàtiques a la màgia i viceversa”

“A qui no li agrada la màgia? Qui no s’ha preguntat alguna vegada….i això com es fa?. De fet, aquesta és la mateixa pregunta que es fan els matemàtics davant d’un problema. Veurem la connexió entre aquestes dues disciplines aparentment  tan distants i veurem com es pot aplicar la matemàtica per a crear veritables efectes màgics. La màgia es converteix així en una aplicació lúdica de les matemàtiques i en una altra manera creativa de gaudir amb elles.”

Resultat d'imatges de sergi belmonteTROBADA PEDAGÒGICA DE PRIMAVERA AMB SERGI BELMONTE

“LES MATEMÀTIQUES A LA MÀGIA I VICEVERSA”

DIMARTS 3 DE MARÇ A LES 17H 

LLOC: Auditori Municipal Montcada i Reixac (C/ de l’Església)

DESTINATARIS: mestres i professors de primària i secundària.

INSCRIPCIONS: per assistir-hi heu de fer-nos arribar un correu a: crp-montcada@xtec.cat amb les vostres dades (nom, cognom, nif, i centre en el que esteu treballant)

Qui és en Sergi? “El meu nom complet és Sergio Belmonte Palmero i vaig néixer el 1977. Sóc Llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de Múrcia amb una especialització en Investigació numèrica i Estadística. Vaig treballar dos anys en una empresa d’estadística i estudis de mercat, però porto més de 15 anys com a professor de Matemàtiques a l’Institut de Secundària Alt Penedès de Vilafranca del Penedès (Barcelona). Actualment estic amb una comissió de serveis al CESIRE com ambaixador del programa #STEAMcat. Sóc vicepresident del MMACA (Museu de Matemàtiques de Catalunya), estic col·laborant amb diverses associacions de matemàtiques (FEEMCAT, SCM, ABEAM) i pertanyo al “Grup Cúbic”, un grup de didàctica de les matemàtiques que depèn de la Universitat de Barcelona. També col·laboro amb el Global Math Project a nivel internacional. Realitzo cursos de formació per al professorat i per a l’alumnat, així com conferències i xerrades divulgatives per al públic en general. Sóc molt aficionat a la màgia, i en particular a la cartomàgia (màgia amb cartes) i referent a això, he publicat articles en revistes de màgia digitals com ara “El rincón del mago” així com a la revista “Noubiaix”. A més em dedico a investigar la relació entre màgia i matemàtiques publicant articles d’investigació al web www.magiaymatematicas.com