Què pensa la societat sobre el feminisme

Títol complert del treball: Saber què pensa la societat sobre el feminisme, com afecta el sexisme que perceben i projecte de fotografia per conscienciar.

Míriam Ricolfe Mullón, La Salle, Montcada i Reixac. Tutora del projecte: Victòria Folch

Qui és Míriam Ricolfe Mullón?

Míriam Ricolfe Mullón, nascuda a Esplugues de Llobregat el15 d’agost de 2000

Actualment estic cursant segon de batxillerat de la modalitat de biosanitari.
En un futur m’agradaria fer quelcom relacionat amb la fotografia, curtmetratges, etc. bé especialitzar-me en alguna cosa en referència a la psicologia, com per exemple en una clínica, per poder ajudar a persones post-traumàtiques. Deixant de banda el batxillerat, en el meu temps lliure m’agrada sortir a córrer, realitzar sessions de fotografia i l’edició posterior, i a més a més m’interessaria fer l’any vinent un curs d’anglès per millorar-lo.


Els nens aprenen de tot el que veuen i creuen que és la manera correcta d’actuar en societat. Actualment no s’educa igual que fa 50 anys, però tot i així, el masclisme continua vigent i per tant, el sexisme en el seu entorn.
Així que el que em motiva per fer el treball de recerca és:

  • Interessos personals en relació a reivindicar per un món més just i equitatiu.
  • Fer visible el masclisme respecte l’educació que reben els nens en el seu entorn, ja sigui familiar com amistós, incloent el que perceben de la societat actual.

Els objectius que vull assolir en aquesta recerca són:

  • Definir el concepte de moviment feminista.
  • Estudiar l’evolució del moviment feminista al llarg de la història.
  • Saber si la publicitat afecta al pensament dels nens.
  • Conèixer per què s’assignen colors, joguines, feines, gènere… segons el sexe.
  • Investigar sobre casos o situacions masclistes que han viscut les noies.
  • Esbrinar què en pensa la societat adulta sobre el moviment feminista i el sexisme.
  • Desenvolupar un projecte per conscienciar als joves sobre el masclisme vigent, a través de la fotografia i les il·lustracions.

El marc aplicat consistirà en esbrinar què pensa la societat sobre el sexisme que s’aprèn en l’entorn i si en són conscients. I per aconseguir-ho realitzaré una enquesta dirigida a persones majors de 15 anys, amb preguntes fàcils i concretes sobre el sexisme i principalment sobre el feminisme. També faré una entrevista a noies —en persona o per correu electrònic— que hagin experimentat una situació masclista i com els hi ha afectat, per tal de fer veure que el sexisme durant el creixement encara és vigent i no ens n’adonem. Finalment, veuré la correlació que hi ha amb el sexisme un cop s’hagi explicat què és aquest. I a partir d’això iniciaré un projecte de fotografia per fer veure a la societat què ocorre diàriament.