Premiats Mobile Learning Awards 2017

Reunit el jurat per a l’atorgament de la cinquena edició dels Mobile Learning Awards 2017, convocats per la Fundació Barcelona Mobile World Capital amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA, han resolt premiar:

1r Premi : Nacho Gálvez Ortega. Escola Turó de Montcada i Reixac. 
Projecte Otto, el robot biped. DIY

c516qxxwcaaeauv

Creació d’un robot DIY. Impressió 3D, muntatge i programació. Després de treballar durant dos cursos la impressió 3D, i amb la intenció de realitzar un projecte que combinés el disseny i la impressió 3D junt amb la robòtica, i tot això amb la “filosofia maker” (fer-ho un mateix) vam cercar diferents opcions.

Vam descobrir la web http://otto.strikingly.com/, i amb l’assessorament dels seus creadors i d’una comunitat maker molt activa a Twitter (https://brico3d.blogspot.com/p/retobailezowi.html) vam decidir portar a terme aquest projecte.

Destacar que la introducció de les plaques i sensors d’Arduino dona als alumnes una perspectiva molt clara de les infinites possibilitats de la programació i la robòtica

.

Objectius

  • Treballar de forma cooperativa per assolir un objectiu comú. Presa de decisions conjuntes en relació a la modificació del disseny original, creació de pressupost, recerca a la web dels components necessaris, impressió 3d, muntatge i programació.
  • Seguir instruccions de forma pautada per tal d’assolir l’objectiu fixat, alhora que es resolen les diferents dificultats de forma creativa.
  • Presentar el projecte de forma verbal davant de l’equip directiu del centre per tal d’aconseguir finançament, coneixent i sabent transmetre tota la dimensió del projecte (aprenentatges, materials, components…).
  • Aplicar la programació amb finalitats concretes.
  • Conèixer diferents components electrònics relacionats amb la robòtica (arduino, servomotors, sensors…).     

Projecte Otto, el robot biped. DIY (pdf)

Nacho Gàlvez