I tu, jugues en català?

A través del joc aprenem llengües de manera informal, i també consolidem els coneixements dels idiomes que ja sabem. I és que sense adonar-nos-en, emprem totes les habilitats lingüístiques perquè el joc exigeix: parlar, llegir (les instruccions, per exemple), comprendre (les explicacions que doni un altre jugador) i fins i tot escriure (si la mecànica del joc ho demana).

Per als nous parlants de català, el joc és una manera d’entrar en contacte amb el registre més informal de la llengua. El joc és un espai propici perquè coneguin un llenguatge espontani i popular, allunyat de la variant més acadèmica.

Però… on podem trobar jocs en català? Quins jocs faciliten la interacció i, per tant, potencien la competència lingüística? El Consorci per a la Normalització Lingüística estrena nova Web i a més, ofereix un catàleg de jocs en català que ens pot ser molt útil a l’hora de trobar establiments que ofertin jocs en català. Us deixem un parell d’enllaços que pensem que poden ser del vostre interès:

Aprofitem per desitjar-vos un Bon Nadal i una molt bona entrada d’any!