Confecció d’un braç robòtic amb Arduino

Treball realitzat per Javier de Dios González, INS Estela Ibèrica. Tutor del projecte: Pedro Campos

Qui és en Javier?

Javier de Dios González, nascut a Sabadell el 27 d’abril de 2000

Des de sempre m’han agradat els ordinadors i la tecnologia, estic interessat en tots els avenços relacionats amb aquests i m’agrada estar informat tot el que puc. En un futur m’agradaria dedicar-me a alguna cosa relacionada amb la informàtica i la robòtica. A part sempre m’ha agradat l’anglès i estaria bé poder visitar o potser viure a algun país com Estats Units. També m’agrada l’esport i porto 12 anys practicant judo.


En què consisteix el treball “Confecció d’un braç robòtic amb Arduino”

L’objectiu general d’aquest treball de recerca va ser la creació del prototip d’un braç robòtic a petita escala des de zero, utilitzant la placa Arduino. Aquest està dotat de diverses articulacions i està controlat mitjançant un comandament connectat a través d’un cable. S’ha realitzat amb materials a l’abast de tothom, de manera que amb l’ajut dels plànols, llistat de d’eines, materials i esquemes proporcionats al treball, qualsevol que s’animi pot construir-se’n un a casa seva amb la possibilitat de fer les variacions que vulgui adaptant-ho a les seves necessitats o gustos.

S’ha de remarcar que en aquest projecte s’ha construït una maqueta d’un braç robòtic a petita escala, per tant la seva finalitat no és aixecar ni fer res relacionat amb grans càrregues, l’avantatge en aquest cas és que els materials utilitzats són més senzills de manipular i més còmodes d’utilitzar, l’inconvenient és que no seria capaç d’aixecar molt pes. Això sí, un cop es tingui aquest prototip, utilitzant el mateix disseny però clarament amb la utilització d’altres materials més resistents i la utilització de motors més grans i amb més potència, es podria construir un braç a major escala amb molts més usos.

Resultat

Ajuntant l’estructura, els components i el programa vaig aconseguir construir el braç, cal aclarir que és la meva primera construcció d’aquest estil i amb aquesta complexitat, per tant van sorgir bastants errors i problemes que vaig haver de solucionar. El braç certament es mou i compleix les ordres que se li encomanen des de el comandament, però el moviment es difícil de controlar i està limitat. Malgrat això va complir totes les meves expectatives i funciona adequadament, per tant estic molt satisfet.