100 anys de Gianni Rodari!

Avui, 23 d’octubre del 2020 és una data per celebrar amb alegria! Avui fa 100 anys del naixement d’un dels escriptors més interessants del s.XX, l’italià Gianni Rodari.

Una de les contribucions més importants que va realitzar Gianni Rodari al món educatiu i creatiu son les seves tècniques per estimular la creativitat en els infants, que va aplicar en les seves històries, i que també va recollir i explicar en alguns dels seus llibres: especialment a, Gramàtica de la Fantasia. Introducció a l’art de contar històries i a l’Escola de la Fantasia. Reflexions sobre l’educació per a mestres, pares i nens.

Aquestes tècniques tenen com a principi situar la imaginació com una forma de coneixement, del joc com a base indispensable d’aquest i de l’experimentació amb les paraules per la creció d’històries. Jugar amb les paraules per descobrir, per crear i, sobretot, per gaudir-ne.

Si no el coneixeu, us convidem a llegir-lo i si sou docents, us encoratgem a posar a la pràctica alguna de les seves tècniques!

Èxit assegurat!

Us deixem un recull que hem elaborat a pinterest amb informació de l’autor i la presentació sobre: 9 maneres d’ensenyar els nens a odiar la lectura, segons Gianni Rodari

 


 

(text extret de Gènius-diba, us convidem a fer-hi un cop d’ull! )