Com fer-ho

 

Si ja heu entrat al lloc web Arqueologia del punt de vista del fotògraf Ricard Martínez, segur que ja us heu fet una idea de què va la proposta que us farem, però de totes maneres ja podeu veure un petit exemple a la primera foto de la galeria d’imatges. Anem concretant:

A. Organització de l’activitat

A.1. Feu grups de tres a cinc persones de la classe.

A.2. Trieu una d’aquestes fotos o bé qualsevol altra que hi hagi a casa vostra o dels vostres avis sobre la Guerra Civil a Tarragona o bé que es pugui baixar d’Internet. Imprimiu-la en cartolina A4.

A.3. Assegurar-vos que algú del grup té compte a Instagram i que en té cert domini. Si no és així caldrà obrir un compte i veure com funciona l’aplicació.

B. Documentació

B.1. Feu una recerca sobre aquest espai: què hi va passar durant la guerra, quin usos tenia en aquell moment , qui va fer la foto, quina història hi ha darrera de la foto?

Ell cas de Marina Ginestà a l’Hotel Colon (1936) fotografiada per Hans Gutmann (Juan Guzmán) va ser estudiat per Xulio García Bilbao d’EFE, que després d’analitzar el Diario de la guerra de España de Koltsov i investigar a lArxiu General de la Guerra Civil Espanyola de Salamanca, va acabar localitzant-la, l’any 2008, quan ella ja tenia 89 anys.

C. Realització

C.1. El dia que feu la Ruta heu de portar la foto triada i refotografiar-la en el seu lloc. No és un problema que es vegi la vostra ma subjectant la fotografia.

C.2. Pujar la foto a Instagram amb l’etiqueta  #memoria19  #memoria nom del centre i,  a més a més,  els noms dels alumnes que formen el grup.

C.3. Si sou molt bons editant fotografies en format digital podeu fer el treball al vostre centre i serà una activitat de l’àrea de Tecnologia.

C.4. Es recomana crear un compte a Instagram especial per a l’activitat o usar el del centre amb l’etiqueta corresponent.