Treball globalitzat i en xarxa a les Ciències Socials

Butlletí informatiu. Especial: Treball globalitzat i en xarxa  a les Ciències Socials
Des del CRP del Tarragonès us oferim aquest conjunt d’activitats de formació pel professorat per donar eines, estratègies i recursos per abordar d’una forma innovadora, globalitzadora i a l’hora competencial, continguts de les ciències socials.

 7091341709  Apadrinem el nostre patrimoni
Una activitat de formació per engrescar als centres i professorat a participar en el programa per treballar i abordar i conèixer i compartir amb una metodologia globalitzadora el nostre patrimoni més proper.
Les estratègies principals del programa són:
– Utilització del patrimoni cultural i natural com a recurs didàctic.
– Ús del treball per projectes com a metodologia interdisciplinària i motivadora en la qual  l’alumne és el protagonista del propi procés d’aprenentatge
– Ús d’una  metodologia de treball cooperatiu, contextualitzat i de currículum globalitzat per a l’assoliment de les competències bàsiques.
– Realització de debats interns entre l’alumnat en relació amb l’element patrimonial
– Projecció i difusió de l’element apadrinat a l’escola i la comunitat.
Més informació a:  http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/apadrinemnostrepatrimoni/
Inscripció: 7091341709.

 

7090941709 Fem memòria a l’aula.
Coses que us proposem:
– Presentació sobre el treball de la Memòria aplicat al cas de les colònies industrials.
– Projecte de re-fotografia a l’aula. Arqueologia de la mirada de Ricard Martínez i Susanna Muriel.
– Presentació de diverses experiències de centres sobre la memòria històrica: Institut Terra Roja (Sant Coloma de Gramanet) Institut Olivar Gran (Figueres), Institut Pons d’Icart (Tarragona) i Museu Pau Casals del Vendrell.
Inscripció: 7090941709

 

7090951709 Veure o viure el museu?
Reflexionarem, debatrem i treballarem al voltant de:
– Ja fa temps que bona part dels museus, cercant un millor ajust a les necessitats dels seus usuaris, han desenvolupat una autèntica revolució en la seva oferta, convertint el que era una visita en una experiència, el que era una mera exhibició que pretenia mostrar en una autèntica vivència que té com a finalitat l’aprenentatge. Tot i compartir aquesta finalitat, museus i centres educatius no acaben de definir un vincle permanent amb les escoles i la seva relació amb el món educatiu encara té un caire puntual i esporàdic. És per tot això que volem plantejar una activitat de formació del professorat que plantegi una relació basada en el mutu coneixement i les sinèrgies entre ambdues institucions educatives.  Inscripció: 7090951709

 

7091561709 Apropa’t. Projectes educatius entre centres educatius i museus
Amb l’objectiu d’apropar els centres educatius (docents) i els museus (tècnics educatius) per tal d’aprofundir en estratègies i metodologies educatives i innovadores compartides, i establir marcs de col·laboració us oferim aquesta trobada:
Diàleg entre dos conferenciants:
1.- El museu com espai d’aprenentatge -Maria Feliu– Professora de la Facultat de Formació del professorat de la Universitat de Barcelona, membre de DIDPATRI. S’ha especialitzat en didàctica de les ciències socials i del patrimoni. Col·labora amb el Museu d’Història de Catalunya en tasques la formació dels educadors i sobretot en la creació i desenvolupament de propostes educatives
2.- Art, escola i museus, els projectes Magnet -Dimas Fàbregas– Mestre especialista d’Educació Artística: Visual i Plàstica. Formador/Assessor en aprenentatge interdisciplinar. Membre de l’Equip ICE “Amb Sense. Art i Escola” de la UAB i membre de l’Equip de Formadors d’Aliances MAGNET de la Fundació Jaume Bofill.
3.- El Café de l’ Apropa’t (dinàmica participativa amb els ponents)
4.- Experiències centre educatiu-museu //museu-centre educatiu
5.- Vil·la Romana de Centcelles (MNAT) – Centres educatius Constantí
6.- Museu de Reus Salvador Vilaseca – Escola Maria Rosa Molas
7.- Dinàmica de grup final.
Més informació: http://www.jornadesapropat.cat/ – presentacio
Inscripció : 7091561709