Jocs Floral Escolars

Els Jocs Florals, és un certamen literari amb molta historia. Fou instituït a Tolosa de Llenguadoc l’any 1324 per la Sobregaya Companhia dels Set Trobadors i va continuà fins vers el 1484. Interrompuda la tradició, aquesta no tornà a ser represa fins a la instauració dels Jocs Florals de Barcelona (1859). L’any 1877, es premia L’Atlàntida de Jacint Verdaguer. Entre 1900 i 1910, amb l’acceptació de les noves estètiques, s’incorporen noms importants com Miquel Costa i Llobera, Josep Carner, Joaquim Ruyra. La quarta etapa, 1911-1936, ve marcada pel distanciament dels responsables dels Jocs Florals de les estructures oficials, a causa de l’intent, no reeixit, de controlar el certamen per part dels noucentistes, fet que es va traduir en el rebuig -fins al 1934- de les normes ortogràfiques de l’Institut d’Estudis Catalans per part dels Jocs. Interromputs els Jocs per la guerra civil, els Jocs es repreneren de forma clandestina fins que l’any 1971 l’Ajuntament de Barcelona en va reprendre la celebració. [Font: Lletra]

Actualment, els Jocs Florals són una festa literària de Barcelona i Catalunya i que també te lloc als centres educatius.

JOCS FLORALS ESCOLARS DE DISTRICTE:  Als Jocs Florals Escolars de  Sarrià-Sant Gervasi, hi participen els centres públics,  concertats i d’educació especials amb alumnes entre els 3 i 18 anys. Hi pot participar l’alumnat que hagi estat seleccionat prèviament als diferents centres escolars del districte.  La participació dels alumnes s’estructura diferents categories.

Veure informació sobre el Jocs Florals Escolars de 2019

 

JOCS FLORALS ESCOLARS DE BARCELONA: Els guardonats amb el primer premi en cada categoria, participaran als Jocs Florals Escolars de Barcelona d’acord amb les bases d’aquest certamen.

JOCS FLORALS ESCOLARS DE CATALUNYA: El Departament d’Ensenyament convoca els Jocs Florals Escolars de Catalunya amb l’objectiu de potenciar i estimular l’expressió i producció escrita dels nois i les noies i fomentar una tradició cultural pròpia i arrelada al país.