Conferència de “El dia de la ciència”

El dia 15 de novembre de 2017 dintre de la “Setmana de la ciència” va tenir lloc a l’Institut Emperador Carles, a les 11’30 h la conferència  “Sabies que hi ha més tecnologia en una fruiteria que a l’apple store?” .

La conferència estava organitzada per la Fundació catalana per a la recerca i el Departament d’Ensenyament amb la col·laboració del Servei educatiu.

A la conferència hi van assistir uns 240 alumnes procedents dels centres  Emperador Carles, Montjuïc, Institució Montserrat i Sant Medir.

La xerrada va anar a càrrec de l’especialista en Biotecnologia vegetal i professora de la UAB Irma Roig. Va parlar de l’origen de la biotecnologia actual i va definir els conceptes de mutants i transgènics. Va explicar com aquesta tecnologia pot suposar la “revolució dels cultius” i pot aportar solucions a problemes com el canvi climàtic o la creixent demanda d’aliments. També va comentar com es poden millorar de manera racional les propietats nutritives de les plantes o la resistència a organismes patògens o la sequera.

Finalment també va explicar per quins motius va decidir estudiar Biologia i com s’ha desenvolupat la seva tasca d’investigació, la qual cosa va interessar molt a l’alumnat assistent, que posteriorment li van plantejar una sèrie de qüestions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>