Pla de Formació de Zona

Pla de Formació de Zona

PFZ

[Àrea de formació] 

Què és el PFZ? 

El Pla de Formació de Zona (PFZ) és un recurs que té el Departament d’Educació a través dels Serveis Educatius que posa a l’abast dels centres i del professorat d’una determinada zona per tal d’assolir els objectius de millorai canvi a la pràctica docent. 
La demanda de formació sorgirà del centre educatiu a partir d’un Pla de Formació de Centre o de les necessitats del Sistema Educatiu d’acord amb les línies d’actuació del Departament d’Educació. 

A qui va destinat? 

Les activitats del PFZ s’adrecen a tot el professorat d’educació infantil, primària, secundària, de formació professional, de persones adultes i d’ensenyament d’idiomes, artístics i esportius dels centres educatius del districte Sants-Montjuïc. 

Quines modalitats de formació s’inclouen? 

  • Formació en centreEs tracta de modalitats de formació lligades a projectes de canvi o millora del centre. Han de comptar amb la participació d’un nombre significatiu del professorat i respondre a una necessitat formativa. Han d’incloure a més indicadors concrets i mesurables per facilitar l’avaluació. Assessoraments, cursos presencials o semipresencials i tallers.  
  • Formació per al professorat de diversos centres. Grups de treball, cursos, seminaris, seminaris de coordinació i tallers. 
  • Actuacions de dinamització i sensibilització. Activitats obertes a un gran nombre d’assistents, situades en moments puntuals del curs (principi, final) o formant part d’un cicle adreçat al professorat en general. Trobades pedagògiques, intercanvi d’experiències, conferències, taules rodones.  Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>