Pla de Formació de Centre


Formació de centre

[Àrea de formació] 

El Pla Marc de Formació 2005/10 del Departament d’Educació a la pàgina 6 recull que “si entenem els centres educatius com a organitzacions que aprenen, cal facilitar als equips directius la utilització de la Formació Permanent com un recurs al servei de la planificació estratègica de centre. En aquest sentit, es proposa que cada centre elabori un Pla de Formació de Centre i compti amb un responsable preparat (el/la cap d’estudis o el /la coordinador/a pedagògic/a) per a actuar d’enllaç entre els recursos per a la formació permanent i les necessitats formatives del propi centre”. A la pàgina 26 que inclou els requisits per a la formació en el centre ” Tenir un pla de formació de centre elaborat amb participació i compromís de tot el professorat (Pla de formació associat a projecte de direcció). 

Així mateix a les instruccions per a l’organització i funcionament dels centres diu “Cada centre, en funció dels seus objectius de millora, elaborarà un pla de formació de centre (PFC) en el qual es concretarà la formació a curt i mitjà termini. Els serveis educatius assessoran els centres en l’elaboració del PFC. Per a aquesta comesa es portaran a terme activitats formatives adreçades als esponsables de formació dels centres educatius per tal de formar-los com a gestors dels PFC. Tenir elaborat un PFC és criteri de priorització per part dels Serveis Educatius a l’hora de concretar les demandes de formació. Aquest PFC ha d’estar íntimament relacionat amb els els projectes de gestió dels equips directius i amb el Pla Anual de Centre”. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>