Sinèrgics

QUÈ ÉS SINÈRGICS? 

Sinèrgics és el primer coworking de retorn social, un espai de cotreball al barri de Baró de Viver de Sant Andreu. Un servei del Districte gestionat per l’associació privada Club Lleureseport. A Sinèrgics  s’acull gent de totes les edats que desenvolupa un projecte emprenedor, una idea de negoci propi  per guanyar-se la vida. 

Sinèrgics té la funció d’impulsar el foment de l’emprenedoria i desenvolupament empresarial d’una comunitat de professionals que treballen amb i per a la ciutadania del seu entorn amb el retorn  social. 

El retorn social és la forma de pagament de l’espai. Les persones emprenedores de Sinèrgics a canvi de l’ús de l’espai, cedeixen el seu temps i talents al  barri de Baró de Viver i a altres entitats del Districte de Sant Andreu i Barcelona. 

CONTEXT 

L’economia farà un canvi arran de la pandèmia, així com per altres motius sistèmics que s’hi arrosseguen. La gent jove haurà de pensar en alternatives a les formes de treball tradicionals com  ho són en grans empreses o en Administracions, sent per tant imprescindible prendre´n consciència. És per això que volem que la infància i la joventut del Districte de Sant Andreu coneguin un espai de  cotreball perquè pugui servir d’inspiració per al seu futur. Entendre l’emprenedoria com un pla  sostenible, així com mostrar els valors que hi ha al darrere que lliguen amb un esperit laboral amb  caràcter col·laboratiu, a diferència del que avui s’imposa, basat en la competició. 

L’emprenedoria no és un camí fàcil, però sí molt gratificant per al desenvolupament personal i  professional. Dependre d’allò que saps fer i que t’agrada per posar-lo al servei de la comunitat.  Autònoms, freelances, cooperatives i petites empreses formen part de la nostra comunitat. A  Sinèrgics, hi treballen avui dia 37 persones que representen 25 projectes d’àmbits diferents, des de  l’arquitectura, passant per la fotografia, el disseny, l’educació, el coaching i consultories de diversos  tipus. 

Totes les persones que gaudeixen d’aquest espai a Baró de Viver retornen a la comunitat la seva  expertesa i habilitats, fent retorn social, la forma de pagament de l’espai.

OBJECTIUS DE LA PROPOSTA PEDAGÒGICA: 

Objectiu General

Donar a conèixer a l’alumnat un espai de cotreball, un entorn col·laboratiu, els seus avantatges i  valors. 

Solidaritat, col·laboració, acompanyament, ajuda, empatia, comunitat, pertinença, creixement,  creativitat, respecte, autosuperació, iniciativa, motivació, responsabilitat, constància. 

Objectius específics

  • Promoure l’emprenedoria com una via alternativa de treball.
  •  Donar a conèixer a l’alumnat diversitat de perfils professionals amb trajectòries i  experiències singulars.
  • Empoderar el jovent en el treball d’autoconeixença per descobrir el què som i el què volem  fer.
  • Donar valor a la creativitat. 

DURADA 

Una activitat amb durada de 2 h 30’ aproximadament.

A QUI VA ADREÇAT 

Centres públics i privats 

Etapa 3r i 4t d’ESO, Batxillerat, CFGM i CFGS i PFI 

DESCRIPCIÓ ACTIVITAT 

La visita a Sinèrgics s’articula de la següent manera: 

  1. Visita als espais de Sinèrgics. Explicació del projecte. 

Fer una passejada pels seus espais interiors i exteriors en el centre del barri de Baró de Viver.  Rebre una explicació sobre com funciona un espai de cotreball, en concret el nostre, que és  de “retorn social”. Inclou la possibilitat de fer entrevistes a algunes de les persones  emprenedores que s’hi trobin aquell dia. 

  1. Visita al taller destinat a projectes de disseny de robes sostenibles. Per petits grups entrar  al taller per observar, escoltar i parlar amb les emprenedores. 
  2. Vídeo d’animació i petita presentació en power point del projecte Sinèrgics coworking de  retorn social. Estona per assimilar les explicacions rebudes a través de dos petits vídeos  d’animació sobre el projecte Sinèrgics.
  3. Presentació del tallerista que durà a terme la següent activitat. Un taller sobre  emprenedoria i motivació dirigit a joves. Duració hora i mitja. 

Dos exemples de propostes de tallers: 

1- Taller win win win Connectar propòsits. 

En aquest taller ens preguntem com connectar amb un propòsit personal per compartir-lo al servei d’un  propòsit comú. 

Explorarem com: 

Connectar amb les nostres capacitats a través de l’escolta profunda ( El propòsit personal) Expressar el nostre propòsit personal a través d’un projecte en equip ( El propòsit comú) Comunicar de manera assertiva i empàtica. 

Aprendre a col·laborar en lloc de competir. 

2- Taller emprenedoria juvenil. 

Consistent en dues fases: 

1) ACTIVITAT PRÈVIA PER A L’AULA (l) 

Descripció de l’activitat: Farem servir un model canvas per explorar les idees emprenedores que l’alumnat  pugui tenir, tot valorant els seus somnis, capacitats i recursos. 

Objectius: Explorar les idees motivacionals per emprendre de l’alumnat. 

Recursos: Fitxa Canvas d’emprenedors/es joves

2) ACTIVITAT A SINÈRGICS (ll) 

Descripció de l’activitat: Dinàmica de grup per presentar el concepte bàsic d’emprenedoria i posar en  practica les capacitats pròpies i d’equip, que poden ser aplicades als emprenedors/es. Hauran de dissenyar  per grups, un prototip eficient d’avió de paper, desenvolupant el treball cooperatiu i cercant la informació  que sigui necessària.  

Objectius: Conèixer i posar en practica les capacitats d’emprenedoria en equips de treball. Recursos: Dispositiu mòbil 

CONDICIONS I CONTACTE 

Sinèrgics ofereix aquesta activitat als Instituts i centres formatius en forma de retorn social, perquè  la seva essència com hem explicat és prestar un servei a la comunitat de Baró de Viver i a la resta  del Districte de Sant Andreu com intercanvi de poder gaudir els espais, titularitat del Districte,  localitzats a Baró de Viver. 

Les Escoles i Instituts interessades podeu escriure a info@sinèrgics.cat 

Visiteu la nostra web www.sinergics.cat 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>