Detecció de necessitats formatives de zona 2024-2025

El 15 d’abril hem iniciat el procés de detecció de necessitats formatives de la zona i d’elaboració de propostes de formació per al curs 2024-2025. Per tal de fer efectives les vostres demandes, cal que empleneu el formulari de sol·licitud. Tingueu en compte que:

✔ Cada resposta és només per a una sola petició. En cas de demanar dues activitats formatives es requereix omplir dos formularis.

✔ La recepció de sol·licituds estarà oberta fins el 3 de maig.

Per informació sobre les modalitats de formació i les seves característiques podeu consultar la següent documentació:

Curs rere curs, volem continuar donant la millor resposta a les vostres necessitats formatives, ja sigui buscant activitats que s’ofereixin des del Departament, ajudant-vos a cercar persones formadores, o bé, oferint formació des del nostre CRP.

XVa edició Premi Participa a l’Escola

El Premi Participa a l’Escola distingeix anualment centres educatius de primària i secundària que han dut a terme durant el curs experiències per promoure i facilitar la participació i la cultura democràtica com a eina de transformació social.  

L’edició 2024 del Premi Participa a l’Escola ha obert el termini per rebre les candidatures. Fins al 26 de juliol, escoles i instituts hi poden presentar els seus projectes en una de les dues categories del premi: centres de municipis de fins a 20.000 habitants i centres de municipis amb més població. 

Els centres premiats seran quatre, dos de cada categoria, que rebran un diploma de reconeixement i un import de 8.000 euros cadascun.  

Com presentar una candidatura? 

Les sol·licituds es presenten en línia. El tràmit facilita una memòria de dues pàgines amb els camps que cal completar i la via per presentar els materials complementaris. 

Llegeix més»

Emoció i creativitat, un camí cap a la prevenció de l’assetjament escolar

L’equip tècnic del programa #aquiproubullying ha preparat una Jornada formativa en commemoració del dia Internacional contra l’Assetjament Escolar oberta per a tots els docents.

La jornada de sensibilització tindrà lloc el dissabte 4 de maig de 9:30 h a 14 h al recinte de la Fabra i Coats de Barcelona, sota el títol Emoció i creativitat, un camí cap a la prevenció de l’assetjament escolar.

L’objectiu de la formació és actualitzar el treball preventiu en el fenomen de l’assetjament escolar i el ciberassetjament i dotar d’eines als docents per a dinamitzar activitats sensibilitzadores vivencials a l’aula.

Us enllacem tota la informació sobre l’esdeveniment i el formulari d’inscripció. Període d’inscripció del 5 al 25 d’abril.

Us compartim aquest enllaç on trobareu recursos per treballar amb l’alumnat.

Jornada de reflexió i d’intercanvi d’experiències intergeneracionals a l’educació

 

L’Equip ICE  de la Xarxa de Centres Profiguratius d’Educació Intergeneracional (CEPREI) de la Universitat de Lleida us presenta la jornada de reflexió i d’intercanvi d’experiències intergeneracionals a l’educació.

Aquesta trobada pretén posar en valor la riquesa de les experiències intergeneracionals a l’educació, les valuoses possibilitats d’aplicació metodològica i riquesa d’aprenentatge per l’alumnat i docents.

Accés a  la informació.

Dades d’agenda:

Dia: Dijous, 23 de maig, a les 17:30h.

Lloc: Sala Juntes, 0.14. de l’Edifici de la FEPTS, al Campus Cappont de la Universitat de Lleida.

Adreçat a tots els docents dels diferents nivells educatius.

Llegeix més»

Fòrum d’Escoles Verdes d’educació primària

Aquesta setmana, ha tingut lloc el Fòrum d’Escoles Verdes d’educació primària al pavelló i parc municipal de Mollerussa. Amb el lema Biodiversitat i Salut planetària, s’han reunit 14 escoles de 4 comarques de la Plana de Lleida: Segrià, Noguera, Garrigues i Pla d’Urgell. Llegeix més»

Bones pràctiques: Bibliorepte – 25 Imperdibles

L’escola Pompeu Fabra de Mollerussa ha obtingut el segell digital de bona pràctica de biblioteca escolar en la línia 4: La biblioteca escolar com a laboratori per liderar i promoure un centre lector.

La biblioteca escolar de l’escola Pompeu Fabra de Mollerussa ha presentat un Bibliorepte nou amb una exposició-joc de llibres i àlbums per a infants. La proposta té l’objectiu de donar a conèixer 25 narracions il·lustrades i àlbums, on la imatge té una funció rellevant o essencial i que els infants no s’haurien de perdre en la seva etapa escolar. Llegeix més»

Proposta educativa Espai Lluís Companys

L’Espai Lluís Companys és una institució pública de memòria històrica que es troba al poble natal de l’expresident de la Generalitat de Catalunya. El seu nucli és l’exposició permanent, que abraça la trajectòria de Lluís Companys, com a figura que permet traçar els esdeveniments més destacats de la història de la Catalunya contemporània, des de finals del segle XIX fins al primer franquisme. També disposa d’una sala polivalent, on s’hi organitzen diverses activitats.

En el cas concret de la proposta educativa, aquesta s’articula en dues activitats diferenciades: una visita comentada a l’exposició permanent i un taller a la sala polivalent que requereix la implicació directa de l’alumnat, que ha de treballar amb diferents fonts documentals. Llegeix més»

XII CANTEM: La ciutat i la Lluna

El passat divendres dia 5 d’abril va tenir lloc el XIIè del Cantem amb el títol de La Ciutat i la Lluna, al pavelló municipal de Vilanova de Bellpuig.

Més de 350 alumnes de 18 escoles del Pla d’Urgell van cantar amb l’acompanyament de la Jove Orquestra de l’Escola municipal de Música de Mollerussa, sota la batuta de Josep Miquel Mindan.

L’actuació va ser un èxit i el públic va poder gaudir d’aquest espectacle conjunt, fruit del treball al llarg del curs en cada una de les escoles.

Felicitem a tothom que ha fet possible aquesta activitat, molt especialment als cantaires, les seves famílies i els i les mestres de música.

XVII Jornada pedagògica del Còmic Barcelona

Com cada any, des del programa de biblioteques escolars s’organitza la Jornada pedagògica Còmic Barcelona. Es tracta d’una trobada pedagògica que té el còmic com a referència i té com a objectiu potenciar la lectura d’aquest gènere a les aules, explorar les possibilitats que té com a recurs didàctic, descobrir estratègies de treball i conèixer les novetats editorials del món del còmic.

Està adreçada al professorat d’educació infantil, primària i secundària i als responsables de biblioteca de centres educatius.

📆Data: 3 de maig de 2024, de 15.00 a 20.00h.

Format: presencial

Lloc: Fira de Montjuïc

Programa de la Jornada

📝Enllaç a la inscripció

Consulta sobre l’admissió a la jornada: a partir del 29 d’abril

7a Jornada esportiva 1r ESO

Aquest matí ha tingut lloc la VII Jornada esportiva de l’alumnat de 1r d’ESO al complex poliesportiu municipal de Mollerussa amb la participació d’uns 370 alumnes dels 4 centres d’educació secundària obligatòria de la comarca. L’alumnat ha gaudit de la pràctica d’activitats com frisbee, voleibol, ball esportiu, datchball, jocs cooperatius, bitlles catalanes i jocs de reacció.

La trobada forma part d’un seguit d’activitats col·laboratives organitzades pels professors del seminari d’especialistes d’educació física dins del marc del Pla de Formació de Zona, impulsades des del Pla educatiu d’entorn de Mollerussa i amb la la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa i del Servei Educatiu del Pla d’Urgell.

L’enhorabona per l’organització!!!

Llegeix més»

Programes d’innovació educativa curs 2024-2025

El Departament d’Educació ha obert convocatòria unificada de programes d’innovació educativa corresponent al curs 2024-2025. Aquests programes consisteixen en plans d’acció que el Departament d’Educació prioritza i impulsa, i que tenen com a finalitat millorar els resultats del sistema educatiu adequant-lo al canvi i a l’evolució social. Amb la mateixa finalitat també s’inclouen les iniciatives d’altres Departaments de la Generalitat, universitats, institucions, associacions o fundacions vinculades al món educatiu, amb les quals el Departament col·labora mitjançant acords o convenis (Annex 1-Modalitats c) d’innovació educativa Ordre EDU/56/2024.

🗓Termini de presentació de sol·licituds: fins al 22 de maig de 2024 (ambdós inclosos)

Llegeix més»

XIIè CANTEM

El proper divendres, 5 d’abril de 2024, al pavelló poliesportiu de Vilanova de Bellpuig, a les 20.00 hores tindrà lloc la dotzena edició del CANTEM.

La cantata escollida per aquesta edició és “La ciutat i la lluna” que tracta sobre una de les contradiccions que s’arrosseguen en molts racons de les nostres ciutats: la convivència entre la diversitat i la soledat. La cantata presenta uns menuts que pel fet de ser nous al veïnat, se senten sols. Llegeix més»