Recull de recursos: Grups de treball

Espai específic per a recollida de recursos provinents de Grups de Treball.

  • Educació Musical: Repositori de recursos d’educació musical recollits pel Grup de treball de Mestres de Música en el marc del PFZ del Montsià, a partir del curs 2018/2019. Els enregistrament de de les Jornades pedagògicomusicals de Terres de l’Ebre estan disponibles al canal de YouTube https://www.youtube.com/channel/UCgkQ5c44S2WZLP5raiSrjSQ. Les jornades de mestres de música gaudeixen d’una llarga tradició; el curs 2021-2022 s’ha celebrat la seva 25a edició.
  • Augmentant oportunitats: materials elaborats pel grup de treball “Realitat augmentada i realitat virtual com a eines per a la inclusió” en el marc del PFZ del Montsià, durant el curs 2018/2019.
  • La veritable història de la música (https://laveritablehistoriadelamusica.wordpress.com/): recull elaborat per Enric Muñoz on es mostren les músiques de totes les cultures i èpoques, de manera clara, directa i equitativa. Les cinc categories principals (Antiguitat, Clàssica, Moderna, Electrònica, Món) es divideixen en un nombre reduït de gèneres que enllacen amb llistes de reproducció Spotify d’una hora, acompanyades de paraules clau que ajuden a entendre l’evolució cronològica. Aquestes llistes musicals poden ser molt útils per a professors i alumnes, especialment d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Ensenyaments Artístics (tot i que la majoria dels continguts s’adapten a qualsevol nivell educatiu). A tall d’exemple, per conèixer instruments i tècniques interpretatives, contextualitzar obres i artistes, descobrir estils nous i qüestionar possibles prejudicis musicals.
  • Eduquem en la reserva de la biosfera (https://sites.google.com/xtec.cat/gtebrebiosfera/): recull els protocols i materials proposats i creats a les sessions del grup de treball “Eduquem en la reserva de la biosfera” per part dels seus components. El grup està format per docents d’educació infantil, primària i secundària interessats en introduir i aprofitar les potencialitats de la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre en el camp educatiu.
  • Portes de la memòria- Projecte educatiu de memòria històrica a les Terres de l’Ebre (https://sites.google.com/xtec.cat/portes-de-la-memoria/inici):  el grup de treball DEMD-Ebre (exili, deportació i holocaust) està format per docents de diferents especialitats interessat en la memòria històrica a les Terres de l’Ebre. El seu projecte marc s’anomena Portes de la memòria i pretén recuperar, als centres de secundària del territori, la memòria de les dones i els homes ebrencs que van viure i patir la Batalla de l’Ebre i la deportació als camps nazis. En relació a aquesta temàtica, hi ha disponible un recurs pedagògic gratuït per a secundària sobre la memòria històrica a l’estat espanyol. Aquest recurs s’ha elaborat amb el suport del Ministeri de Presidència i Memòria Democràtica i l’Ajuntament de Barcelona, i s’ha concretat en una pàgina web amb material didàctic, fragments d’entrevistes a supervivents de la Guerra Civil i el franquisme, propostes d’activitats per als alumnes i una petita guia docent. Podeu consultar el portal web a la següent adreça: https://vencidxs.com/e/introduccion/?lang=ca
  • Grup de treball d’educació física de l’ICE de la URV – Terres de l’Ebre

Al Campus Terres de l’Ebre de la URV hi trobem l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili (ICE-URV) el qual disposa de diferents grups de treball. Un d’aquests grups és el d’educació física de les TE, format per mestres i professorat d’educació física de centres de les nostres terres. Al llarg dels últims anys han estat investigant, formant-se i creant noves propostes didàctiques lligades a l’activitat física i l’esport.

El seu objectiu és indagar, crear i dur a terme propostes innovadores en el camp de l’educació física. A través de la seva pàgina web i les seves xarxes socials fan difusió de tots els materials i propostes educatives que han creat per portar a terme tant a l’aula de les nostres escoles com als entorns de les Terres de l’Ebre.

Per poder conèixer-los una mica més, aquí teniu els enllaços de la seva pàgina web i de les seves xarxes socials: