La Generalitat vol augmentar la superfície protegida de cel nocturn del Montsec

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha finalitzat la campanya d’actualització i millora de les dades de l’avaluació de cel nocturn del 2018 a Catalunya, on s’han actualitzat les dades de la zona del Montsec. Segons l’informe elaborat, el Montsec manté els nivells de qualitat excel·lents dels anys anteriors.

Per aquest motiu, recentment la Fundació Starlight va renovar la Certificació com a Reserva i Destinació Turística Starlight a la zona per quatre anys més. La qualitat a l’Observatori Astronòmic del Montsec és de valors excel·lents a pràcticament tot el cel nocturn. Així, aquest 2019 s’estan duent a terme projectes d’ampliació per a zones d’especial qualitat, amb l’augment de l’àrea d’influència del Montsec i la del Parc Natural de la Serra del Montsant.

Les dades obtingudes durant la campanya s’han afegit a la xarxa catalana de seguiment de la contaminació lumínica, que proporciona informació de l’estat del cel nocturn des de fa cinc anys.

La noticia completa (apareguda a Pallars Digital) la podeu llegir al següent enllaç:                                                                     https://www.naciodigital.cat/pallarsdigital/noticia/10730/generalitat/vol/augmentar/superficie/protegida/cel/nocturn/montsec

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>