Jornades CdA’s i EdA’s 2018

Els dies 8 i 9 de gener es va dur a terme les jornades dels CdA’s i EdA’s a Tremp, organitzades per l’EdA de Tremp.Van participar una cinquantena de professionals dels 21 Camps i Entorns d’Aprenentatge que estan repartits per la geografia catalana.

Les jornades van començar amb unes paraules de benvinguda a càrrec del President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, i de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tremp, Ma. Pilar Cases. Tot seguit el responsable de l’EdA de Tremp va fer una presentació d’aquest (i de les institucions que hi col.laboren) i de la tasca educativa que està duent a terme.

A continuació es visitaren els jaciments paleontològics de la Posa i Orcau on s’explicà les activitats educatives que l’EdA de Tremp desenvolupa amb els alumnes.

Per la tarda es va fer una llarga sessió de treball a l’auditori de l’Epicentre de Tremp, on es va realitzar una sessió de transferència de coneixements del curs que estan duent a terme tots els integrants dels CdA’s i EdA’s. Al laboratori de l’Epicentre es va fer un intercanvi d’experiències educatives amb la presentació de tres propostes educatives innovadores. Finalment es va cloure amb l’assemblea ordinària de l’Associació de Professionals dels Camps d’Aprenentatge (APCA).

Al dimarts dia 9 es va visitar primerament la seu a Tremp de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), la seu de la qual va obtenir un premi en la categoria d’arquitectura sostenible. Els tècnics de l’EdA de Tremp van explicar les activitats educatives que es desenvolupen en aquest edifici.

Seguidament els participants es van traslladar a Mur per descobrir el castell de Mur i la Col·legiata de Santa Maria, on es desenvolupa una altra activitat de l’EdA de Tremp, relacionada amb els castells de frontera del segle XI i les magnífiques pintures murals de l’absis de l’església.

Les jornades van acabar amb un dinar de cloenda a Cellers.

El diari digital Pallars digital s’ha fet ressò d’aquest esdeveniment. Aquest és l’enllaç a la seva notícia

En aquest enllaç trobareu l’àlbum de fotos de les jornades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>