Recursos per a l’aprenentatge de llengües a través del ioga educatiuEn aquest espai hi trobareu recursos variats per treballar l’aprenentatge de les llengües a través del ioga educatiu així com cursos i seqüències didàctiques elaborades per les docents de diferents nivells educatius.


Àrea de coneixement: Lingüístic

En aquest espai web trobareu documents, materials, experiències i recursos relacionats amb l’aprenentatge de llengües tot integrant tècniques de ioga educatiu. Un espai fruit del treball amb docents de diferents nivells educatius, les formadores RYE i que hem coordinat des del CESIRE.

Enllaç al recurs web

Objectius

  • Fomentar la visió plurilingüe de l’aprenentatge de llengües.
  • Millorar l’aprenentatge de les llengües a partir de l´ús de tècniques del ioga educatiu.
  • Dotar els docents de tècniques d’aprenentatge holístic que contribueixin a la millora de les competències comunicatives, socials i personals.
  • Mostrar seqüències didàctiques o projectes competencials i significatius, integrant tècniques de l’aprenentatge holístic, en els quals l’alumne és el protagonista del seu aprenentatge i la seva avaluació.
  • Poder acoseguir a les aules: crear un clima d’aula afavoridor dels aprenentatges; propiciar la interacció constructiva i respectuosa dins l’aula; incrementar l’aprenentatge autònom i responsable de l’alumnat; desenvolupar habilitats d’autoregulació emocional i cognitiva; desenvolupar habilitats per adquirir més memòria lingüística de llarg termini (lèxic, ortografia, fonètica, estructures gramaticals, etc.); propiciar l’adquisició de confiança i millora de l’autoimatge en l’aprenentatge de llengües (L1 i L2); desenvolupar habilitats per potenciar l’atenció i la concentració per a la millora de l’aprenentatge.

 

Data d'incorporació: 08/07/2021