Laboratori de matemàtiques al centreCurs vinculat al préstec de maletes de matemàtiques durant el període d’un curs escolar. Les propostes van adreçades als centres d’educació infantil, primària i secundària que disposen del material durant el curs 2021/22. Si esteu interessats de cara a altres anys, contacteu amb el vostre CRP.


Centre: Escola, Institut, i Institut-Escola
Format: Kits i material
Àrea de coneixement: Matemàtic
Convocada Inici:15/10/2021  

Els materials manipulables són un bon recurs per aprendre i fer matemàtiques, si són utilitzats com a models de conceptes abstractes i van acompanyats de preguntes i propostes interessants. Trobareu enllaços a propostes d’activitats riques en les que podem treballar de manera competencial, vídeos d’aula, conferències al voltant d’aquest tema i un llistat de materials que ens permeten fer descobertes interessants a educació infantil, primària i secundària.

Per donar suport a aquesta iniciativa des del CESIRE hem posat a disposició dels centres de recursos maletes de material. Aquest material es deixa en préstec a una escola o institut del territori pel període d’un curs lectiu. D’aquesta manera el centre pot fer un tastet del que li aporten els materials específics. A més un petit grup de docents poden participar a una formació de 5 sessions a la que poden compartir amb altres centres del mateix servei territorial les propostes que porten a les aules i debatre sobre aspectes relacionats amb la metodologia i la gestió del grup.

Si hi esteu interessats, parleu amb el vostre CRP i demaneu-la per al curs 2022/23. I, per anar fent, animeu-vos a consultar la campanya “laboratori de matemàtiques” i els vídeos que l’acompanyen.

 

Objectius

• Donar suport als centres educatius en el treball de la competència matemàtica.
• Oferir estratègies i metodologies per acompanyar l’alumnat en el seu procés d’aprenentatge

Recursos relacionats

Propostes per al  Laboratori de matemàtiques. ja.cat/LabMat

Vídeos del Laboratori de matemàtiques.

 

Data d'incorporació: 14/07/2021