Matemàtiques per respondre preguntes. Cicle de conferènciesEl cicle us proposa conèixer de primera ma 3 activitats de llarg recorregut que poden ajudar-vos a dinamitzar l’educació matemàtica a l’aula i al centre:


Centre: Institut-Escola
Format: Conferència
Àrea de coneixement: Matemàtic Tecnològic

El cicle us proposa conèixer de primera ma 3 activitats de llarg recorregut que poden ajudar-vos a dinamitzar l’educació matemàtica a l’aula i al centre:

El Fem Matemàtiques. Resolució de bons problemes a l’aula, elaboració d’un informe per equips, i la possibilitat, si l’equip queda seleccionat, de participar a la fase provincial i a la fase catalana, i fins i tot a l’olimpiada matemàtica infantil que es celebra a nivell estatal.

vídeoMAT. Graveu els vostres vídeos de 3 minuts per respondre una pregunta amb ajuda de les matemàtiques. O feu servir els vídeos que ja han presentat altres escoles i instituts de Catalunya per explicar un concepte, ilustrar una idea, o per veure com es presenta una activitat a l’aula.

Fotografia matemàtica. Una molt bona manera de descobrir les matemàtiques que s’amaguen al nostre voltant. I un cop descobertes, per dur-les a l’aula i treballar a partir de les imatges. Però també un concurs que podeu portar al vostre centre.

Objectius

  • Acostar als centres propostes de treball plantejades des de les associacions d’ensenyants de matemàtiques, d’alt valor pedagògic i de llarg recorregut.
  • Animar als centres a fer servir el material creat a les edicions anteriors (fotografies matemàtiques, vídeos i bons problemes).
  • Promoure la participació a activitats que acosten les matemàtiques a l’entorn a partir de la reflexió i la resolució de problemes.
Data d'incorporació: 06/09/2021