Càpsula 4 – Escultures, llums i ombresEn aquesta càpsula proposem crear a amb la llum i l’ombra.


Nivell: Batxillerat Cicle inicial Cicle mitjà Cicle superior Infantil Primària Adults Internivells
Format: Activitats Curs Materials
Àrea de coneixement: Artístic

Imatge: “Llum i ombra” Neus Sagrera (cedida per l’autora)

Creadores de la càpsula orginal: Roser Càritx i Neus Sagrera

Creadora de la càpsula virtual: Neus Sagrera

Tot i que estem immersos en un món tridimensional, no estem acostumats a reflexionar sobre la construcció d’obres d’art amb volum o fins i tot, no ens plantegem què és una escultura. Aquesta càpsula Escultures, llums i ombres pretén oferir una mirada cap a l’escultura més actual i donar eines per  poder incorporar a l’aula processos artístics contemporanis. Reflexionarem a partir de diversos referents que ens ajudaran a explorar territoris artístics desconeguts i descobrirem com una escultura es pot pintar amb llum o com nosaltres mateixos podem ser una escultura, com va dir Louise Bourgeois.

Objectius

  • Incorporar a l’aula processos artístics contemporanis.
  • Oferir una mirada cap a l’escultura més actual. Els materials utilitzats així com l’espai on s’ubica. El concepte que envolta les obres i la incorporació de la tecnologia.
  • Reflexionar a partir de diversos referents que ens ajudaran a explorar territoris artístics desconeguts : la performance.
  • Fomentar el pensament crític.
  • Gaudir de l’aprenentatge globalitzat, qüestionar-se coses, pensar i crear. Volem que la proposta sigui molt global, incorporant el màxim d’àmbits.
  • Interpretar i produir obres després d’investigar, i experimentar amb la llum i les ombres.
Data d'incorporació: 29/04/2021