Càpsula 10 – reMIRADESReflexionem sobre la pròpia identitat i a partir de la reflexió sobre com mirem el món i fem visible creativament el nostre posicionament davant les injustícies.


Nivell: Batxillerat Cicle inicial Cicle mitjà Cicle superior Infantil Primària Internivells Secundària Obligatòria
Format: Activitats Curs Materials
Àrea de coneixement: Artístic Educació emocional Social i cultural

Foto de Noelle Otto en Pexels.

Creadors/es de la càpsula original i virtual: Toni Martín, Montse Remacha i Meritxell Miret

En aquesta càpsula reMIRADES et convidem a reflexionar, a observar insistentment i amb gran atenció des de la mirada. Iniciaràs el teu camí creatiu amb un “remira’t” personal, privat, reservat, profund i intimista; cercant allò que et defineix i et fa ser qui ets. Seguidament, recorreràs un camí personalitzat de la mà dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per transformar mirades. Amb aquestes remirades crearàs una intervenció emmarcada, de denúncia o sensibilització en l’ODS que més s’adapti a tu. I ho faràs treballant amb Land art o Povera art; creant, reutilitzant, reciclant i donant nous sentits, noves mirades per millora el món.

Objectius

  • Reflexionar sobre el jo i la mirada intrínseca. Aprendre del procés creatiu de l’artista Chiara Shiota, que té valor per si mateix, cercant  estratègies d’educació i competència personal i social vinculades a projectes artístics, a la contemporaneïtat, als contextos i a les  iniciatives artístiques presents a la societat.
  • Aprofundir en la mirada extrínseca que busca sensibilitzar o denunciar. Recorre de la mà de l’artista Banksy un procés creatiu que  reivindica el concepte i l’obra per tractar els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) que més impacte personal tinguin,  buscant una major implicació i motivació en el desenvolupament.
  • Treballar una mirada emmarcada, una evidència artística que aporti una visió personal revisada i llesta per ser compartida. Mirar l’artista Mat Collishaw en el seu procés creatiu cap a una natura plena de contrastos i contradiccions que parla a través de les imatges emmarcades en un vell altar. Promoure oportunitats artístiques per canviar cadascú el món de tots.• Trobar estratègies per aconseguir la producció artística en el referent a les eines, materials i ús dels recursos digitals. Mirar i tornar a
  • mirar land art, povera art, cultura maker… sempre des de l’interès personal.
  • Treballar entre iguals, entre nivells i entre centres.
  • Deixar el projecte obert i créixer i amb el treball entre iguals, entre nivells i entre centres.
  • Tenir present la teoria de les 4R: reduir, reutilitzar, reciclar i repensar
Data d'incorporació: 29/04/2021