Càpsula 1 – Gènere i XarxesIdentifiquem els estereotips de gènere i expressem-nos a través de la creació d’una disfressa que representi la nostra vivència personal.


Nivell: Batxillerat Cicle inicial Cicle mitjà Cicle superior Infantil Primària Internivells Secundària Obligatòria
Format: Activitats Curs Materials
Àrea de coneixement: Artístic Social i cultural

Foto de Snack Toronto de Pexels.

Creadores de la càpsula original i virtual: Cristina Valero i Laura Malinverni

Aquesta càpsula Gènere i Xarxes es centra en l’ODS 5 (Igualtat de Gènere) i treballarem en la relació entre cultura visual, representacions de gènere i estereotips. Específicament, proposem un recorregut orientat cap a identificar els estereotips de gènere presents en la nostra cultura visual, reflexionar sobre la nostra relació amb ells i expressar aquest procés mitjançant la creació d’una disfressa que representi simbòlicament la vivència subjectiva dels estereotips de gènere que ens envolten.

Objectius

  • Analitzar la cultura visual que ens envolta per a detectar estereotips de gènere, els factors de discriminació i les condicions creadores de desigualtat.
  • Identificar i reflexionar sobre l’impacte en les subjectivitats individuals dels discursos vehiculats per la cultura visual sobre el gènere.
  • Utilitzar el llenguatge artístic com a mitjà per expressar un posicionament propi en la relació entre cultura visual, representacions de gènere i estereotips
Data d'incorporació: 29/04/2021