A continuació us proposem unes activitats que podeu fer des de l’aula amb el vostre alumnat o també es poden fer des de casa:
- Activitat “ANTOTIPIA“: descobrim les propietats que tenen els aliments en relació al seu color.
-
-
-
- Fitxa per a l’equip docent
- Fitxa per a l’alumnat
-
-
-
- Activitat “EL IOGURT QUE MENJAVA LA TEVA ÀVIA PORTAVA LACTOSA?“: el procés d’elaboració del iogurt des de l’experimentació, entenent les propietats d’aquest producte.
-
-
-
- Fitxa per a l’equip docent
- Fitxa per a l’alumnat
- Vídeo repte incial a Youtube
-
-
-
- Activitat “TORRADA O ENTREPÀ EQUILIBRAT“: la roda dels aliments com a eina per elaborar una torrada o entrepà saludable.
-
-
-
- Fitxa per a l’equip docent
- Fitxa per a l’alumnat
-
-
-
- Activitat “COM ES FA LA MANTEGA?“: seguim els passos per a l’elaboració de la mantega, un derivat de la llet que, per després poder-ho reproduir i aconseguir el producte de manera molt senzilla.
-
-
-
- Fitxa per a l’equip docent
- Fitxa per a l’alumnat
- Vídeo de l’activitat a Youtube
-
-
-
- Activitat “ELS MICROORGANISMES“: aquesta activitat aproximarà a l’alumnat a conèixer els microorganismes dels aliments a partir de l’experimentació.
-
-
-
- Fitxa per a l’equip docent
- Fitxa per a l’alumnat
-
-
-
Produccions pròpies:
- Guia informativa per al professorat: Transformació d’Aliments
- Làmina mantega
- Làmina iogurt
- Làmina formatge
Webgrafia:
- Calendari dels horts a Catalunya
- Campanya 5 fruites i hortalisses al dia
- Activitats per conèixer el patrimoni culinari català