Mitologia a Empúries

Nivell educatiu:  Cicle Superior de Primària (i adaptable a 1r i 2n d’ESO)

Codi de l’activitat: Ea4

Aquesta activitat pretén combinar la visita guiada tradicional a la ciutat grega d’Empúries i al seu Museu amb l’explicació de sis mites grecs relacionats amb els espais visitats o amb alguns objectes especialment rellevants del Museu.

Les principals parades i objectes del Museu s’expliquen amb el suport d’imatges antigues procedents de ceràmiques i estàtues.

 

Per vincular a la programació del centre

ÀMBIT DIMENSIÓ COMPETÈNCIA
Àmbit de Coneixement del medi.

Medi social i cultural.

Món actual Competència 2: Interpretar el present a partir de l’anàlisi dels canvis i continuïtats al llarg del temps, per comprendre la societat en què vivim
Objectius:
·

  • Apreciar la importància de conèixer de primera mà l’única ciutat grega conservada a la Península Ibèrica.
  • Descobrir i aprendre a valorar l’herència grega de la cultura catalana.
  • Conèixer alguns dels principals mites de l’antiga Grècia vinculats, directament o indirecta, amb espais i objectes del jaciment emporità, així com la seva influència en l’art i la literatura occidentals.

Per dur a terme aquesta activitat partirem de la pregunta guia:

És important que mireu amb els alumnes la presentació que us enllacem per tal de començar a preparar el terreny i crear interès i curiositat.

Asclepi3 (2)                                                                                                              250px-SerapisHellenistic

Torna a: Empúries, un pont de mar blava