@RitmeNatura

Aquí us deixem amb la següent iniciativa que aquesta vegada ens arriba des del twitter:  Resultat d'imatges per a "imagen twitter" @Ritme Natura

Són dies complicats i estranys que ens obliguen a tots a ser responsables i canviar la manera de relacionar-nos o de treballar, però també d’observar el món des de casa, des de la finestra, el balcó o el jardí en el millor dels casos.

Aprofitant l’avinentesa, RitmeNatura.cat, una iniciativa coordinada pel CREAF, ens recorda que busca ciutadans amants de la naturalesa que vulguin aprendre a fer observacions fenològiques i ajudar els científics a estudiar els impactes del canvi climàtic sobre les plantes i els animals.

RitmeNatura demana a aquells qui els agradi observar la natura, el ritme cíclic de les estacions i els canvis que experimenten els éssers vius, que es fixin en alguna planta en particular per tal de fer-ne seguiment i observar-ne el pas de les estacions. Convé anotar les dates en les quals les espècies que seguim pateixen canvis, bé sigui migracions en el cas de les aus, floració de les plantes, maduració de fruits, caiguda de les fulles, etc.

I alguns us preguntareu què és la fenologia? Resultat d'imatges per a "simbolo whats app pensando"

La fenologia és una ciència de gran importància actualment a causa de l’escalfament global. Es tracta de la branca de l’ecologia que descriu i estudia les relacions entre els factors climàtics i les manifestacions de les espècies (la floració de les plantes, la migració dels ocells, etc.). El registre al llarg dels anys d’aquest tipus de dades ens dona molta informació de com varien o s’adapten els éssers vius a les oscil·lacions del clima.

La participació ciutadana en projectes com RitmeNatura.cat és bàsica i aporta dades rellevants i de gran importància per als científics.

Font: beteve.cat/medi-ambient

 

#joemquedoacasa