Activitat: Itinerari geològic a Coll de Pal

ColldePal

MODALITATS
Estada
Sortida d’un dia
Nivells: (cliqueu per visualitzar la fitxa de l’activitat)

Educació secundària

Desenvolupament de l’activitat:

Recorregut a peu pel sector de Coll de Pal durant el qual s’aniran observant i identificant roques i fenòmens geològics característics d’una zona càrstica.

Presentació

La primera parada és realitza abans d’arribar a Coll de Pal, al mirador de la Devesa, on s’observa el paisatge: elements, relleu remarcable, orientació… També es farà una introducció de la formació de la serralada del Pirineu.

Itinerari geològic

Els alumnes, organitzats en grups de treball, hauran d’anar fent diverses parades, que es trobaran senyalitzades, per realitzar diferents observacions i proves per identificar els diversos tipus de roques i fenòmens geològics presents durant l’itinerari. Finalment, en acabar el recorregut, es farà una posada en comú (a prop del mirador dels Orris).

Observacions:

Donat que treballarem en un entorn d’alta muntanya, cal anar preparats per les inclemències del temps i portar calçat i roba adequats. Cal un treball previ al centre sobre el cicle i l’origen de les roques (sedimentàries, metamòrfiques, magmàtiques), i també el coneixement de les roques sedimentàries més característiques, per facilitar el seu reconeixement al llarg de l’itinerari. El Camp facilitarà tot el material de treball necessari per a l’activitat.

Enllaços:

Localització

Quadern