Àmbits

Ambits

Al llarg dels anys hem anat agrupant les nostres activitats en diferents àmbits relacionats amb l’entorn del qual gaudim, faci fred o calor, plogui o nevi. Aquí trobareu els àmbits principals de les nostres activitats, però si teniu alguna proposta diferent, estem oberts a parlar-ne.

Àmbits

El riu Llobregat ha estat històricament l’eix vertebrador de la comarca del Berguedà, i és per això que, potser, l’activitat més representativa del nostre Camp d’Aprenentatge té a veure amb el riu, la qualitat de l’aigua i l’estudi dels macroinvertebrats d’aigua dolça.

Activitats relacionades:

Estudi del curs alt del riu Llobregat
Projecte Hugot: rius i rieres del Berguedà (només centres de la comarca)
Anàlisi fisicoquímic de l’aigua del riu Llobregat
Anàlisi fisicoquímic i biològic de l’aigua del riu Llobregat

El Berguedà és, avui en dia, una comarca amb una gran massa boscosa, on trobem pràcticament tots els estatges de vegetació, per tant esdevé una comarca perfecta per treballar la vegetació i els boscos, amb les seves especificitats, distribució i aprofitament.

Activitats relacionades:
Estudi d’un ecosistema forestal
Estudi d’un bosc proper
Els fongs i els bolets

Comarca del pre-Pirineu català, de Berga en amunt s’alcen les muntanyes, els seus amplis horitzons i relleus, primer suaus i després més abruptes, amb valls tancades i cims imponents que les envolten, essent el Pedraforca la més icònica i representativa. Diferents paisatges on s’observa la mà de l’home (o la seva absència) ens permeten treballar entorns i paisatges únics que han anat canviant, lligats a l’economia productiva de la comarca i els seus recursos al llarg de la història.

Activitats relacionades:
Anàlisi del paisatge del Pedraforca
Anàlisi dels teus paisatges