El Romànic

A qui s’adreça:
Cicle superior de primària i ESO

Descripció:
“El romànic i l’Edat Mitjana” és un dels recursos comarcals del Projecte “Coneix-me: Berguedà”, elaborat en grup de treball dins el Pla de Formació del curs 2013-14, amb l’objectiu que l’alumnat conegui els elements naturals i de patrimoni més significatius de la comarca.

Al Berguedà trobem mostres d’art romànic civil, militar i eclesiàstic, sent aquest darrer el més present i el més ben conservat. Tot i que n’hi ha de molt destacats, segur que a prop de cada centre educatiu se’n pot trobar alguna mostra per poder fer l’estudi.

La Diputació ofereix la visita guiada dels monuments que gestiona (Sant Vicenç d’Obiols, Sant Quirze de Pedret, Monestir de Sant Llorenç , Sant Vicenç de Rus i Sant Sadurní de Rotgers, Santa Maria d’Avià) a través de Civitas Cultura. Els altres monuments són de visita lliure.

En el seu conjunt, es tracta d’una proposta que cada professor/a pot utilitzar com cregui convenient, integrant-la a la seva programació. S’emmarca en les competències específiques per conviure i habitar el món, la competència en el coneixement i la interacció amb el món físic, dins el currículum de secundària.

 

Contingut: Jocs i activitats
Llistat de material de la maleta


Qüestionari de valoració