Una PDI de baix cost

Fa qüestió de dos anys circulava força per la xarxa l’opció de poder disposar d’una Pissarra digital interactiva de baix cost a partir del comandament d’una Wii (anomenat Wiimote), un llapis d’infraroig (que es pot fer si es té els coneixements i la destresa suficient o adquirir en botigues especialitzades) i, lògicament, la interconnexió d’un ordinador i un projector LCD, tot plegat via bluetooth. En aquest vídeo es pot veure la presentació de Johnny Lee que en va ser l’impulsor d’aquesta PDI.

    Tot i que aquesta tecnologia resultava molt més econòmica, calia una mica de destresa manual alhora de poder resoldre certes qüestions tècniques i, des del punt de vista estrictament pedagògic, no anava en cap cas associada aquesta alternativa a les PDI de sèrie d’un programari de gestió que permetés editar objectes d’aprenentatge amb prou garanties com les que pot oferir el Notebook de la Smart Board, l’Interwrite Workspace, la Mimio Studio..; per citar-ne dels més recurrents.

No obstant això, una proposta de Smoothboard soluciona aquesta qüestió. Agafa com a punt de partida la proposta de Lee i dóna l’opció de descarregar un programari de gestió d’aquestes pissarres interactives que està disponible en 15 idiomes, entre ells l’espanyol i en el web s’anuncia la propera aparició del programari en altres idiomes (esperem que un d’ells sigui el català).

Aquest programari disposa d’una versió beta sense registre i es pot també fer una descàrrega de pagament que no arriba als 30€ i que proporciona una llicència.

Té disponibles eines flotants que proporcionen les prestacions comunes en els programaris de gestió d’una PDI en tot el relatiu a les anotacions, posem per cas. Però compte amb una particularitat que li dóna una potencialitat força notable: disposa d’una opció de compatibilitat amb el powerpoint i de l’opció de criteris de navegació; fet que permet no esdevenir un simple programari de suport a una projecció sinó que gestió tot un seguit d’eficients elements d’interacció amb la pantalla que, dit de passada, pot ser qualsevol superfície que reuneixi unes característiques adequades per a un correcte visionat.

A continuació es pot veure un breu vídeo explicatiu del funcionament:

Més info a www.smoothboard.net
Accés al manual de configuració

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>